Articolele din categoria ACTUAL:

De ce ne revin în minte melodiile agasante, chiar și atunci când vrem să scăpăm de ele
De ce ne revin în minte melodiile agasante, chiar și atunci când vrem să scăpăm de ele. Metode eficiente de a ieși din această corvoadă mintală
Melodiile agasante sunt acele cântece sau piese muzicale care, odată auzite, persistă în mintea noastră și ne însoțesc încă mult timp după ce sunetul a încetat să răsune. Fie că este vorba despre refrene repetitive și hipnotice, fie că versurile sunt simple și ușor de reținut, melodiile sâcâitoare au capacitatea de a ne bântui, în ciuda eforturilor noastre de a scăpa de ele.
Cristi Danileţ/ Arhivă foto
Cristi Danileț vrea să intre în politică, dar nu primește oferte. Explicația halucinată: Politicienii se tem de mine
Judecătorul karatist continuă să șocheze și după pensionarea sa, la 48 de ani! Cristi Dănileț a declarat că se gândește să intre în politică! Fostul magistrat spune că se aștepta să fie vânat de partidele politice după pensionare, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Motivul, spune el, este că ar fi un adversar de temut pentru politicieni. Zilele trecute, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de pensionare a judecătorului, deși țara este de mai bine de două săptămâni sub protestele fermierilor și transportatorilor. Suma pe care o va primi lunar este de aproximativ 25.000 de lei. 
Proteste fermieri și transportatori/ INQUAM Photos/Casian_Mitu
Fermierii și transportatorii, de 16 zile în stradă. Tensiunile se extind în toată țara: zi crucială în scandalul național
Fermierii și transportatorii se află deja în stradă de 16 zile și spun ca vor lupta până la capăt pentru drepturile lor. Astăzi la guvern va avea loc o ședință unde se vor adopta noi măsuri pentru protestatari. Tensiunile se extind în toată țara. Mai multe drumuri județene și puncte vamale sunt blocate, inclusiv portul Constanța. Protestatari se strâng în număr din ce în ce mai mare la intrare în Capitală, la Afumați. 
Copil de 3 ani, în stare gravă la spital după ce a căzut de la etajul 5 al unui bloc din Sibiu/ Arhivă foto
Copil de 3 ani, în comă după ce a căzut de la etajul 5 al unui bloc din Sibiu. Medicii sunt rezervați privind șansele de supraviețuire
Un copil de trei ani a căzut, joi dimineaţă, de la etajul al cincilea al unui bloc din municipiul Sibiu. Micuțul a fost intubat de un echipaj SMURD şi transportat la spital, inconştient. La momentul transmiterii acestei știri, copilul este în comă, cu mai multe traumatisme, fiind internat la secţia de Terapie Intensivă. Medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor sale de supravieţuire. O anchetă a fost deschisă de poliție. Pentru moment nu se cunosc circumstanțele în care s-a produs acest incident.
Din grânarul Europei, România este acum al patrulea cel mai mare importator de grâu din UE
Cum am ajuns să mâncăm pâine de la străini. Din grânarul Europei, România este acum al patrulea cel mai mare importator de grâu din UE
Din grânarul Europei, România este acum al patrulea mare importator de grâu din Uniunea Europeană. Cele mai mari cantități vin acum din Moldova, care ne-a trimis de peste 17 ori mai mult grâu decât înainte de războiul din Ucraina. Efectele se văd și la raft. Ajungem să mâncăm pâine de la străini și să plătim de mai bine de 5 ori costul pentru un kilogram de materie primă. 
Incendiu violent în Capitală! O casă a fost mistuită de flăcări, iar alte două au fost parțial distruse
Incendiu violent în Capitală! O casă a fost mistuită de flăcări, iar alte două au fost parțial distruse: două persoane, la spital
Pompierii au intervenit în noaptea de miercuri spre joi pentru stingerea unui incendiu care a cuprins 3 imobile din sectorul 3 al Capitalei. Incendiul s-a manifestat cu flacără violentă și degajări mari de fum la cele 3 locuințe, pe o suprafață totală de aproximativ 300 mp. Pompierii s-au luptat cu flăcările timp de mai multe ore, incendiul fiind lichidat abia în această dimineață, puțin înainte de ora 8.00. O casă a fost distrusă integral, iar celelalte două, afectate parțial. Două persoane cu atac de panică au fost transportate la spital.
Recoltele pe 2024, puse în pericol de secetă!/ Arhivă foto
Recoltele pe 2024, puse în pericol de secetă! Lipsa sistemelor de irigații aduce pierderi uriașe fermierilor: autoritățile tac
Agricultorii culeg în acest an roade inexistente. Cel mai călduros an din istorie a adus temperaturi peste limita normală și o secetă de nedescris în toate județele din țară, iar, la începutul anului, se văd pagubele lăsate în urmă de vremea extremă. Cum România nu are un sistem de irigații performant la nivel național, culturile oamenilor nu mai pot fi salvate. 
Ulei de floarea-soarelui/ Arhivă foto
Uleiul ucrainean a invadat piața din România! Reacția halucinantă a ministrului Agriculturii
După ce cantitățile uriașe de cereale importate au afectat activitatea fermierilor, o nouă provocare se conturează pe piața din România: invazia uleiului ucrainean. Avertizările specialiștilor sunt alarmante și arată că doar în ultimul an au intrat la vânzare peste 200 de mii de tone de ulei alimentar. Totul, în ciuda faptului că țara noastră este al doilea cel mai mare producător de semințe de floarea-soarelui din Uniunea Europeană. 
Sfantul Grigorie de Nazianz; Sfantul Bretanion
Sărbătoare 25 ianuarie. Zi cu însemnătate deosebită pentru credincioși. Cruce neagră în calendar
Sfantul Grigorie de Nazianz s-a nascut intr-o familie aristocratica la Arianz, in partea de sud-vest a Capadociei, in vecinatatea cetatii Nazianz. Tatal sau este convertit la crestinism de sotia sa Nona si ajunge mai tarziu episcop de Nazianz. Sfantul Grigorie a studiat in Cezareea Capadociei, in Cezareea Palestinei si in scoala Alexandriei Egiptului. Si-a completat studiile la Atena, unde a stat 10 ani. In timpul studiilor se imprieteneste cu Sfantul Vasile cel Mare.