Articolele din categoria ACTUAL:

Vizitele la medicul de familie vor crește de la 1 februarie
Românii, nevoiți să plătească la medicul de familie, de la 1 februarie. Cât vor trebui să scoată din buzunar pentru o consultație
Consultațiile cu plată la medicul de familie vor deveni o realitate pentru români începând cu 1 februarie 2024, marcând o schimbare semnificativă în sistemul de sănătate. Această decizie, care a generat tensiuni și nemulțumiri atât din partea medicilor de familie, cât și a pacienților, vine în urma negocierilor tensionate dintre specialiștii din ambulatorii, medicii de familie și Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS).
Test de personalitate
Ce ai văzut mai întâi? Barbatul sau pinguinul? Răspunsul îți arată cât de multă încredere ai în tine
Testele de personalitate pot fi instrumente utile în înțelegerea și explorarea caracteristicilor noastre interioare. Atunci când ai privit imaginea, subiectivitatea ta poate fi o componentă importantă în răspuns. Unii oameni vor vedea în primul rând bărbatul, iar alții vor fi atras mai mult de pinguin. Indiferent de răspunsul tău inițial, analiza ulterioară  poate oferi o perspectivă despre cât de multă încredere ai în tine și cum te percepi în raport cu lumea din jur.
Plafonarea prețurilor la alimentele de bază va expira în curând
Plafonarea prețurilor la alimentele de bază va expira în curând. Ce produse se vor scumpi de la 1 februarie 2024
A mai rămas doar o săptămână până când măsura plafonării adaosului comercial expiră. În tot acest timp însă, măsura aruncă în aer prețurile altor produse, care ar putea să se scumpească cu până la 25%. Măsura ar putea fi prelungită pentru încă trei luni de zile, spun oficialii. Cu toate astea, oamenii susțin că prețurile cresc de la o zi la alta, iar măsura este insesizabilă. Asta pentru că de la 1 ianuarie a crescut și taxa pe valoare adăugată pentru produsele bio și tradiționale.
Mihaela Bilic. Foto: Facebook
Mihaela Bilic, despre fructul la modă de care ar trebui să ne ferim: „Practic da, ne-au prostit. Acum a devenit o adevărată industrie”
Fructul de avocado a devenit extrem de popular în rândul românilor, fiind inclus frecvent în dieta zilnică. Beneficiile sale, precum prezența grăsimilor sănătoase, fibrelor, vitaminelor și mineralelor esențiale, l-au recomandat ca un aliment valoros pentru sănătate. Cu toate acestea, nutriționistul Mihaela Bilic a spus că avocado nu este un aliment potrivit pentru români ci doar pentru localnicii zonelor unde aceste crește în mod natural.
Bill Gates. Foto: Profimedia
Bill Gates a vorbit despre motivele pentru care îl hărțuiește lumea pe stradă: „Îmi spun că i-am cipat”
Bill Gates, cofondatorul Microsoft, se confruntă cu situații neobișnuite în ultima perioadă, fiind oprit pe stradă de oameni care îl acuză și îi adresează diverse teorii. Într-un interviu recent, Gates a vorbit deschis despre aceste experiențe incomode și a explicat cum anumite teorii au fost răspândite și alimentate de-a lungul timpului, afectând reputația sa și demersurile sale.
Scandalurile repetate din bloc l-au trimis direct la închisoare
Scandalurile repetate din bloc l-au trimis direct la închisoare. Cum și-a găsit nașul un bărbat care și-a amenințat de nouă ori vecinii
Scandalurile repetate dintr-un bloc pot avea consecințe devastatoare, iar un bărbat din Alba Iulia a trăit pe pielea sa aceste consecințe neplăcute. La doar 23 de ani, acest tânăr își va petrece următorii doi ani în închisoare, după ce și-a amenințat de nouă ori vecinii, provocând haos în incinta și în fața blocului în care locuiește. 
Discursul președintelui Klaus Iohannis de Ziua Unirii Principatelor Române
Discursul președintelui Klaus Iohannis de Ziua Unirii Principatelor Române: „O oportunitate de a ne inspira din lecțiile valoroase ale trecutului”
Președintele României, Klaus Iohannis, a luat cuvântul miercuri, 24 ianuarie 2024, în cadrul unei ceremonii speciale organizate pentru a marca Ziua Unirii Principatelor Române. Discursul său a avut loc în fața Monumentului „Mormântul Ostașului Necunoscut”, situat în Parcul Carol I din București. Pe fondul unei atmosfere solemne și înconjurat de oficialități și cetățeni, Președintele a transmis un mesaj semnificativ legat de importanța acestei zile istorice pentru România
Un mort și 2 răniți după ce un limitator de înălţime s-a prăbușit peste o mașină, în Olt/ Captură foto
Un mort și 2 răniți după ce un limitator de înălţime s-a prăbușit peste o mașină, în Olt. Limitatorul, implicat într-un incident și în 2023
Tragedie în județul Olt, acolo unde un camion a lovit un limitator de înălţime de pe un pod feroviar de pe DN 6, iar acesta a căzut peste un autoturism în care se aflau trei persoane. În urma accidentului, o femeie de 66 de ani a murit, iar alte două persoane, de 18 și respectiv 42 de ani, au fost rănite. Din câte se pare, incidentul nu este singular. Mai exact, limitatorul respectiv s-a prăbușit și anul trecut pe șosea, însă atunci nimeni nu a fost rănit. Primarul din localitate face acuzații extrem de grave. Acesta spune că atunci când s-au făcut asflatări în zonă, terenul a fost înălțat și limitatorul de înălțime nu mai respectă normele legale. El spune că va face plângere penală.
ANM a emis avertizări de intensificări ale vântului, precipitații mixte și polei.
Iarna își arată și mai mult colții: ANM a emis avertizări de intensificări ale vântului, precipitații mixte și polei. 5 Coduri Galbene de viscol și ceață
Iarna își face simțită prezența cu și mai multă putere, iar Autoritatea Națională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări importante privind intensificări ale vântului, precipitații mixte și fenomene de polei. Nu mai puțin de 5 avertizări tip Cod Galben au fost emise pentru mai mult de jumătate din țară. Aceste zone vor fi afectate de viscol și ceață, iar condițiile meteorologice extreme pot pune în pericol siguranța și obișnuitele activități ale cetățenilor și îngreuna semnificativ traficul rutier.
Legumicultorii se plâng de faptul că nu fac față prețurilor impuse de mari importatori
Legumicultorii români susțin că sunt defăimați că ar folosi chimicale, pentru a face loc exporturilor
România și-a îngenunchiat agricultorii, în timp că marfa de import stă la loc de cinste pe rafturile din supermarketuri. Producătorii autohtoni se uită cu disperare cum afacerile în care au investit o viață întreagă se duc pe apa sâmbetei din cauza lipsei de piețe de desfacere în propria țară, potrivit Realitatea Plus. Un producător de roșii din Giurgiu se gândește să facă agricultură în Spania pentru că aici munca sa nu-i aduce aproape niciun beneficiu.
Fermierii și agricultorii NU renunță la proteste. Oamenii sunt de 15 zile în stradă/ Captură video
Fermierii și agricultorii NU renunță la proteste: oamenii sunt de 15 zile în stradă. Agricultor: "Mă culc plângând, mă scol plângând"
Sunt 15 zile de când fermierii și transportatorii au ieșit în strada. De mai bine de doua săptămâni, oamenii stau departe de familii si au ales sa protesteze, pentru ca le-a ajuns cuțitul la os. Îngrășămintele costă triplu, subvențiile sunt tot mai mici și ajung doar la marii bogătași. Oamenii îndură gerul și spun că le e frică să se întoarcă acasă la copii pentru că nu ce au să le pună pe masă. "Mi-e rușine să cer pâine pe caiet la magazin", se plânge un fermier cu bătături în palmă de la atâtă muncă. "Dar am muncit degeaba pentru că am dat grâul pe nimic și nu mi-am acoperit nici cheltuielile", spune omul cu lacrimi în ochi. Este doar unul dintre românii care au ieșit în stradă pentru a cere ajutor de la stat. 
Sfanta Xenia
Sărbătoare 24 ianuarie. Ce sfântă este pomenită astăzi în calendarul ortodox. Zi de post
Sfanta Xenia era originara din Roma. In momentul in care parintii au hotarat sa o marite, ea a ales sa fuga impreuna cu doua slujitoare in Insula Cos. Face acest lucru din dragoste fata de Hristos, caci pentru ea adevarata logodna era unirea cu El. Renunta la numele Eusebia si isi ia numele de Xenia, care se talcuieste "straina", vrand sa arate prin acest gest, ca se instraineaza de lumea aceasta. In urma rugaciunilor, il intalneste pe ieromonahul Pavel, iar la indemnul acestuia se stabileste in cetatea Milassa din Careia si imbraca haina monahala. Aici va ridica o bisericuta inchinata Sfantului Mucenic Stefan. Va fi locul in care se va nevoi impreuna cu cele doua slujitoare si cu alte fecioare.