Articolele din categoria ACTUAL:

Ministrul Agriculturii, cinci ore de dezbateri cu fermierii din Botoşani şi Timiş: „Au înţeles că în buget există bani pentru toate problemele lor”
Ministrul Agriculturii, cinci ore de dezbateri cu fermierii din Botoşani şi Timiş: „Au înţeles că în buget există bani pentru toate problemele lor”
Ministrul Agriculturii - Florin Barbu a anunţat că, după cinci ore de dezbateri, fermierii din Botoşani şi Timiş au înţeles că în bugetul Ministerului există bani pentru toate problemele lor, iar prin actele normative adoptate şi pe care Guvernul le va adopta în săptămânile viitoare vor fi rezolvate revendicările acestora.
Cât este voucherul la Rabla 2024. Foto/Arhivă
Când începe Rabla 2024. Ce condiții trebuie îndeplinite pentru a primi banii de voucher
Anul trecut, cei care au vrut să scape de mașinile vechi au avut la dispoziție trei programe: Rabla Clasic, Rabla Plus și Rabla Local. Primele două programe, Clasic și Plus, presupun acordarea unei reduceri la achiziția unei mașini noi pentru cei care duc la casat vechiul vehicul. În schimb, programul Rabla Local permite acordarea unui stimulent financiar, fără ca beneficiarul să fie obligat să-și cumpere o altă mașină.
România văzută din tractor. Producătorii cinstiți sunt dați la o parte de importuri
România văzută din tractor. Producătorii cinstiți sunt dați la o parte de importuri
România și-a îngenunchiat agricultorii, în timp că marfa de import stă la loc de cinste pe rafturile din supermarketuri. Producătorii autohtoni se uită cu disperare cum afacerile în care au investit o viață întreagă se duc pe apa sâmbetei din cauza lipsei de piețe de desfacere în propria țară. Un producător de roșii din Giurgiu se gândește să facă agricultură în Spania pentru că aici munca sa nu costă aproape nimic. 
Fermierii, disperați din cauza lipsei sistemelor de irigații - Milioane de tone de grâne, uscate din cauza SECETEI
Fermierii, disperați din cauza lipsei sistemelor de irigații - Milioane de tone de grâne, uscate din cauza SECETEI
Deși milioane de oameni pot mânca de pe urma suprafețelor agricole uriașe ale României, instalațiile de irigații au ajuns o ruină, iar plantații întregi au fost distruse. Pe vremuri stâlpi de bază ai țării noastre, fermierii au fost nevoiți în repetate rânduri să caute mila autorităților și să-și strige nemulțumirile în stradă. De fiecare dată, însă, fără să fie ajutați să se dezvolte precum cei din vestul Europei. 
Ciucă, prezent la ceremonia de la Focșani. Mesaj de forță în contextul protestelor: „Avem obligația să ne ascultăm unii pe alții”
Ciucă, prezent la ceremonia de la Focșani. Mesaj de forță în contextul protestelor: „Avem obligația să ne ascultăm unii pe alții”
Președintele Senatului a respectat programul anunțat anterior și a participat la toate manifestările organizate în punctele cheie din Moldova pentru Unirea de la 1859. După mesajele despre unitate în fața demagogiei și a riscului extremist, transmise la ceremonia din Piața Unirii din Iași, Nicolae Ciucă a vorbit la Focșani despre solidaritate în momentele grele și proiectul național în context european. 
Horoscopul dragostei pentru februarie 2024
Horoscopul dragostei pentru februarie 2024. Venus intră în Vărsător și dă peste cap rutina. Cinci zodii vor descoperi noi aventuri
Februarie 2024 aduce cu sine o avalanșă de schimbări în domeniul dragostei, odată cu intrarea planetei Venus în Vărsător. Această mișcare astrală va provoca o adevărată revoluție în rutina amoroasă a zodiilor, aducându-le noi perspective și o energie inovatoare. Influența distopică a Vărsătorului asupra vieții sentimentale va fi resimțită puternic în această lună în care  cuplurile vor fi impulsionate să exploreze noi orizonturi și să-și reinventeze relația, în timp ce persoanele singure vor descoperi o libertate și o curaj în a se deschide către conexiuni autentice.
Vizitele la medicul de familie vor crește de la 1 februarie
Românii, nevoiți să plătească la medicul de familie, de la 1 februarie. Cât vor trebui să scoată din buzunar pentru o consultație
Consultațiile cu plată la medicul de familie vor deveni o realitate pentru români începând cu 1 februarie 2024, marcând o schimbare semnificativă în sistemul de sănătate. Această decizie, care a generat tensiuni și nemulțumiri atât din partea medicilor de familie, cât și a pacienților, vine în urma negocierilor tensionate dintre specialiștii din ambulatorii, medicii de familie și Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS).
Test de personalitate
Ce ai văzut mai întâi? Barbatul sau pinguinul? Răspunsul îți arată cât de multă încredere ai în tine
Testele de personalitate pot fi instrumente utile în înțelegerea și explorarea caracteristicilor noastre interioare. Atunci când ai privit imaginea, subiectivitatea ta poate fi o componentă importantă în răspuns. Unii oameni vor vedea în primul rând bărbatul, iar alții vor fi atras mai mult de pinguin. Indiferent de răspunsul tău inițial, analiza ulterioară  poate oferi o perspectivă despre cât de multă încredere ai în tine și cum te percepi în raport cu lumea din jur.
Plafonarea prețurilor la alimentele de bază va expira în curând
Plafonarea prețurilor la alimentele de bază va expira în curând. Ce produse se vor scumpi de la 1 februarie 2024
A mai rămas doar o săptămână până când măsura plafonării adaosului comercial expiră. În tot acest timp însă, măsura aruncă în aer prețurile altor produse, care ar putea să se scumpească cu până la 25%. Măsura ar putea fi prelungită pentru încă trei luni de zile, spun oficialii. Cu toate astea, oamenii susțin că prețurile cresc de la o zi la alta, iar măsura este insesizabilă. Asta pentru că de la 1 ianuarie a crescut și taxa pe valoare adăugată pentru produsele bio și tradiționale.