Articolele din categoria ACTUAL:

Alegeri
A început anul super-electoral 2024. Prima mare țară care se prezintă la urne: aproape 205 milioane de oameni își exprimă alegerea politică
Anul 2024 este marcat ca un an semnificativ din punct de vedere electoral, cu alegeri majore programate în mai multe țări cheie la nivel global. Printre cele mai importante țări care vor vota se numără Statele Unite, India, Mexico, și Africa de Sud, împreună cu alegeri semnificative în Pakistan, Indonesia, Iran, și diverse națiuni din America Latină și Sahelul african. Acest an super electoral este deosebit de relevant nu doar pentru numărul mare de alegători implicați - peste 2 miliarde la nivel mondial - ci și pentru impactul potențial asupra echilibrului geopolitic și a relațiilor internaționale. 
Sfantul Valentin
Sărbătoarea Sfântului Valentin NU este în data de 14 februarie, în calendarul ortodox. Care e "echivalentul" sărbătorii
Deși în multe colțuri ale lumii, ziua de 14 februarie este cunoscută și sărbătorită ca Ziua Îndrăgostiților, în tradiția și credința ortodoxă, această dată nu coincide cu sărbătoarea Sfântului Valentin. În calendarul ortodox, Sfântul Valentin nu este sărbătorit pe 14 februarie, ci există alte zile dedicate sfinților protectori ai iubirii și ai căsătoriei.
Liceul in care un elev a dat cu spray lacrimogen
Tatăl elevului care a pulverizat spray lacrimogen într-un liceu din București a explicat motivul atacului: L-au pus jos, l-au luat la pumni, la picioare
Tatăl elevului care a pulverizat spray lacrimogen pe holul Colegiul „Dimitrie Leonida” din Capitală și unde 29 de elevi au ajuns intoxicați la spital, își apără copilul. Acesta susține că fiul său este victima bullying-ului și s-ar fi apărat după ce ar fi fost agresat de 20 de colegi. Băiatul mergea la școală, zi de zi, cu sprayul iritant ca să se apere de câini. Este declarația șocantă a tatălui care a a anunțat că va merge la Institutul Național de Medicină Legală pentru a obține un certificat medico-legal care să arate că băiatul de 15 ani a fost agresat. 
Se întâmplă o dată la 200 de ani: Conjuncția Marte-Pluto, un eveniment astral remarcabil
Se întâmplă o dată la 200 de ani: Conjuncția Marte-Pluto, un eveniment astral remarcabil, va face să sară scântei în viețile zodiilor
Într-o zi specială, care marchează un eveniment unic în viață, pe 14 februarie 2024, se va petrece un fenomen fascinant. După 200 de ani, doi zei importanți din mitologia romană, Marte, zeul războiului, și Pluto, zeul întunericului, se vor întâlni în constelația Vărsătorului. Acest eveniment cosmic remarcabil este așteptat să aducă schimbări energetice puternice și să influențeze semnificația astrologică a acelei zile în moduri neașteptate. Este un moment în care trecutul întâlnește prezentul, iar lumea spirituală se contopește cu cea materială într-un mod misterios și incitant.
Topul celor mai sănătoase tipuri de carne
Topul celor mai sănătoase tipuri de carne, întocmit de specialiștii germani. Porcul, preferatul românilor, nici măcar nu se află pe podium
Specialiștii germani au realizat un top al celor mai sănătoase tipuri de carne din lume, surprinzând mulți iubitori ai gastronomiei cu o veste neașteptată: porcul, unul dintre preferații românilor, nu se află nici măcar pe podium. Această clasificare vine în contextul tot mai crescut al preocupării pentru dieta sănătoasă și alimentația echilibrată, iar rezultatele acestui top ar putea schimba perspectivele asupra consumului de carne în multe țări.
Marcel Boloș
Marcel Boloș: Produsul intern brut pe cap de locuitor va ajunge, în premieră, la 20.000 euro în acest an
Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, estimează că Produsul Intern Brut pe cap de locuitor va atinge pragul de 20.000 de euro în acest an, fiind pentru prima oară când se înregistrează acest nivel. La mijlocul anului trecut, România avea al doilea cel mai scăzut PIB pe cap de locuitor din cadrul statelor Uniunii Europene, de 15.010 euro, fiind întrecută doar de Bulgaria, cu 12.400 euro, conform unui instrument statistic grafic realizat de Eurostat.