Articolele din categoria ACTUAL:

Marcel Boloș
Marcel Boloș: Produsul intern brut pe cap de locuitor va ajunge, în premieră, la 20.000 euro în acest an
Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, estimează că Produsul Intern Brut pe cap de locuitor va atinge pragul de 20.000 de euro în acest an, fiind pentru prima oară când se înregistrează acest nivel. La mijlocul anului trecut, România avea al doilea cel mai scăzut PIB pe cap de locuitor din cadrul statelor Uniunii Europene, de 15.010 euro, fiind întrecută doar de Bulgaria, cu 12.400 euro, conform unui instrument statistic grafic realizat de Eurostat.
Semnal de alarmă de la șeful Statului Major
Semnal de alarmă de la șeful Statului Major: Nu putem pune la pământ dronele rusești. Nu există legislație, dar nici muniție
Generalul Gheorghiţă Vlad, șeful Statului Major al Armatei, a tras un semnal de alarmă cu privire la cât de pregătită este România să retalieze în cazul unui atac cu drone. Potrivit acestuia, conform legislației în vigoare, soldații nu au voie să intercepteze o dronă militară care patrunde ilegal în spațiul aerian al României. În plus, până de curând, armata nu dispunea de mijloacele necesare pentru a neutraliza o astfel de amenințare.
Supermarket blindat cu capcane împotriva hoților de mâncare, ajuns viral pe internet. Foto: Captură TikTok
Supermarket blindat cu capcane împotriva hoților, ajuns viral pe internet. „În curând o să pună doar poza cu produsul și îl vezi fizic de abia după ce îl achiți”
Magazinele din Romania par sa fi ajuns la metode extreme pentru a se proteja impotriva hotilor, care, din pacate, au devenit o prezenta tot mai obisnuita in aceste medii de vanzare. Produsele de valoare precum carnea congelata, cascavalul, branza, mezelurile sau fisticul sunt acum protejate in cutii speciale anti-furt, o masura menita sa descurajeze potentialii infractori.
Scandal de proporții din cauza unei antene 5G.  Foto: Captură YouTube
Scandal de proporții din cauza unei antene 5G. Sătenii s-au luat la harță cu primarul, care se apără cu polițiștii lângă el
Scandal de proporții într-o comună din județul Buzău după ce o antenă 5G s-a construit în zonă. Localnicii s-au împărțit în două tabere și au mers în fața primăriei să ceară explicații edilului. Unii cred că antena îi va ajuta pentru că nu au semnal la telefoane, alții spun că emană radiații care le afectează sănătatea. Primarul a încercat să le ofere explicații, însă un conflict s-a produs, iar oamenii legii au intervenit. 
Informații bombă de la președintele Casei de Pensi
Peste 95% din dosarele de pensii au fost reevaluate. Informații bombă de la președintele Casei de Pensii: „Vor fi creșteri spectaculoase de 70%, 80%, chiar și 90%”
Pensionarii României asteapta cu sufletul la gura reevaluarea pensiilor dupa o serie de informatii contradictorii care au fost vehiculate in presa in ultima perioada. De aceea, reporterii Realiitatea Plus au facut o vizita la sediul Casei Nationale de Pensii si au vorbit cu directorul institutiei pentru a afla cum mai merge procesul de reevaluare, dar si cu cat vor creste pensiile in urma acestui proces. Oficialii Casei de Pensii au venit cu vesti bombă care cu siguranță îi vor bucura pe seniorii Romaniei. 
Un oraș din România a ajuns în Top 10 al celor mai bune orașe de locuit din Europa
Un oraș din România a ajuns în Top 10 al celor mai bune orașe de locuit din Europa -și nu este București
Zurich a fost desemnat recent metropola elvețiană cu cea mai bună calitate a vieții din Europa, conform unui nou sondaj european realizat de Comisia Europeană. În Top 10 al celor mai bune orașe de locuit din Europa se află și un oraș din România, care reușește să impresioneze prin condițiile oferite locuitorilor săi. Și surprinzător, acest oraș nu este capitala București, ci un alt oraș ce a reușit să se evidențieze prin diversitatea și calitatea vieții pe care o oferă.
Rareș Hopincă, prefectul Capitalei
Prefectul Capitalei reacționează după incidentul de la Colegiul Dimitrie Leonida. Se solicită o anchetă administrativă
Prefectul Capitalei, Rareş Hopincă, solicită Primăriei Sectorului 2 o anchetă administrativă după incidentului de la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida, în urma căruia 25 de elevi au fost transportați la spital după ce un coleg a dat cu spray lacrimogen în holul școlii. Hopincă a precizat că acest incident trebuie tratat "cu responsabilitate şi fermitate", iar cei vinovaţi, traşi la răspundere.