Articolele din categoria ACTUAL:

Metoda
Metoda "Boschetarul", folosită de afaceriști ca să scape de datorii. Cum a fost înșelat un bărbat din Iași
Oameni sărmani, înșelați de patroni evazioniști. Este realitatea dură în care ajung foarte mulți oameni simpli, de a căror naivitate profită afaceriștii care vor să scape de răspunderea penală, și în spinarea cărora pun toate datoriile acumulate. Metoda cunoscută sub numele de „Boschetarul” este una dintre cele mai cunoscute fraude la care recurg afaceriștii. Iar în plasa asta a căzut și un bărbat din Târgu Frumos, Iași. 
Horoscop special: Venus intră în libertinul Vărsător
Horoscop special: Venus intră în libertinul Vărsător. Cum va fi viața zodiilor afectată în perioada 16 februarie – 11 martie 2024
Astrologia ne pregătește pentru o nouă traiectorie cosmică, pe măsură ce Venus, planeta iubirii, intră în semnul neliniștit și neconvențional al Vărsătorului pe 16 februarie 2024. Această tranzitie aduce cu sine energii și influențe neașteptate, deoarece conexiunile se fac în moduri neobișnuite și ideile iubirii sunt privite sub o altă lumină.
Marcel Ciolacu / Foto: Inquam Photos
Ședință importantă la guvern. Se aprobă lista cu localitățile care vor deveni stațiuni turistice
Executivul ar putea aproba atestarea ca staţiune turistică de interes naţional a Zonei turistice a municipiului Baia Mare, judeţul Maramureş. Totodată, 14 localităţi sau părţi din localităţi din judeţele Harghita, Maramureş, Argeş, Bihor, Cluj, Covasna, Hunedoara, Suceava, Timiş, Tulcea, Vâlcea şi Vrancea ar urma să fie atestate ca staţiuni turistice de interes local. Hotărârea mai prevede şi modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor şi criteriilor de atestare a staţiunilor turistice.
Precizări de ultimă oră despre cardurile sociale
Când intră banii pe cardurile sociale în 2024? Precizări de ultimă oră de la ministrul Adrian Câciu
Într-o perioadă de incertitudine și greutate economică pentru mulți români, întrebarea când intră banii pe cardurile sociale devine crucială pentru cei aflați în pericol de sărăcie. Cu toții așteaptă cu nerăbdare sprijinul financiar promis de Guvern, iar răspunsul la această întrebare este vital pentru supraviețuirea lor în aceste vremuri dificile. Ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, i-a fost solicitat să ofere clarificări în legătură cu acest subiect sensibil care afectează atâția oameni vulnerabili din România.
Horoscopul dragostei, săptămâna 19 - 25 februarie. Soarele își începe drumul în Pești adăugând un plus de empatie. Trei zodii vor trăi în visare
Horoscopul dragostei, săptămâna 19 - 25 februarie. Soarele își începe drumul în Pești adăugând un plus de empatie. Trei zodii vor trăi în visare
În această săptămână, influența Soarelui în Pești aduce o energie puternică și încărcată de empatie pentru toate zodiile, oferindu-le oportunitatea de a simți conexiuni profunde și de a arăta sprijin și înțelegere față de cei din jur. Această perioadă favorizează relațiile, în special cele din cuplu, unde partenerii se vor simți mai aproape unul de celălalt și se vor sprijini reciproc în fața provocărilor.
Autoritățile din Noorvegia au decis că producătorii pot hrăni peștii cu ulei modificat genetic
Atenție la somonul din Norvegia! Autoritățile au decis: Producătorii pot hrăni peștii cu ulei modificat genetic
Autoritățile din Norvegia au dat undă verde utilizării uleiului de canola modificat genetic (OMG) în hrana pentru industria sa de creștere a somonului. Acest lucru a fost aprobat în pofida faptului că planta de canola este cultivată cu utilizarea unui erbicid interzis numit glufosinat, care a fost retras de pe piața franceză în 2017 din cauza impactului său negativ asupra reproducției umane.
Discuții la nivel înalt despre siguranța copiilor online. Foto: Facebook
Discuții la nivel înalt despre siguranța copiilor online. Cum poate colaborarea dintre senatoarea Nicoleta Pauliuc și Maia Sandu să schimbe regulile jocului
În data de 15 februarie 2024, senatoarea Nicoleta Pauliuc a participat la Forumul Internațional „Siguranța copiilor online” desfășurat în Chișinău, Republica Moldova. Acest eveniment a fost marcat de prezența a numeroase figuri importante din domeniu, printre care și Președinta Maia Sandu și comisarul european pe Afaceri Interne, doamna Ylva Johansson.
Un subiect dintr-un manual de Limba Română a pus pe jar părinții
Un subiect dintr-un manual de Limba Română a pus pe jar părinții: „Cum crezi că a reușit străinul să o înveselească pe Împărăteasă?”
Un manual de Limba Română destinat elevilor de clasa I a ajuns, cu ajutorul rețelelor de socializare, subiect de controversă pentru imaginația adultă. Exercițiul simplu, despre cum a reușit un străin să o înveselească pe o împărăteasă, a fost transformat cu ușurință într-o poveste cu tentă erotică de către unii internauți, generând reacții diverse.