Articolele din categoria ACTUAL:

Un expert cere țărilor UE să spună dacă mai vor să păstreze Schengen
După valuri de reintroduceri a controalelor la frontiere, un expert cere țărilor UE să spună dacă mai vor să păstreze Schengen
Reintroducerea controlului temporar la frontierele interne din spaţiul Schengen este aproape consecinţa automată a lipsei unei înţelegeri comune despre cine este lăsat să intre şi în ce scop, dar mă tem că acesta este doar începutul, a estimat miercuri Jean-Louis De Brouwer, director pentru afaceri europene în cadrul Institutului regal pentru relaţii internaţionale 'Egmont' din Bruxelles, într-o declaraţie pentru Agerpres.
Dezastrul catastrofal lăsat în urma inundațiilor: „Părinții erau în pat, când au auzit viitura au ieșit să salveze animalele” Exclusiv
Dezastrul catastrofal lăsat în urma inundațiilor: „Părinții erau în pat, când au auzit viitura au ieșit să salveze animalele”
Inundațiile din județul Galați au provocat distrugeri masive, afectând 7.000 de case din 28 de localități. Nici acum apele nu s-au retras complet. Drumul național 25, care leagă Galațiul de Tecuci a fost acoperit de apă, transformându-se într-un adevărat lac. În unele porțiuni, apa ajungea chiar și la un metru și jumătate adâncime. O femeie povestește calvarul prin care au trecut părinții săi.
Putem să ne luăm amenzi în parcările de la supermarket?
Putem să ne luăm amenzi în parcările de la supermarket? Ce prevede legea
Parcările de la supermarketuri reprezintă un spațiu comun de acces pentru clienți, dar se află, în același timp, pe proprietăți private, ceea ce ridică o serie de întrebări legate de regimul legal aplicabil. Mulți șoferi se confruntă cu incertitudini privind respectarea regulilor de circulație și a semnalizării rutiere în aceste zone, întrebându-se dacă pot fi sancționați cu amenzi pentru nereguli. 
O nouă monedă a apărut în România.
O nouă monedă a apărut în România. Este din argint iar colecționarii se vor înghesui să o achiziționeze
Pe 23 septembrie, România a sărbătorit un moment deosebit în istoria sa monetară odată cu lansarea unei noi monede dedicată artistei Cecilia Cuțescu-Storck, cu ocazia împlinirii a 145 de ani de la nașterea acesteia. Această monedă, având valoarea de 10 lei, a intrat deja în circulație, oferind nu doar o nouă opțiune de plată, ci și o oportunitate de a onora contribuțiile culturale majore ale unei personalități de seamă din peisajul artistic românesc.
Nicolae Ciucă în emisiunea TU DECIZI
TU DECIZI. Care sunt principalele trei probleme pe care Nicolae Ciucă le consideră „topul rușinii” pentru România
Nicolae Ciucă – președintele PNL și candidat la alegerile prezidențiale a fost invitat, miercuri, în emisiunea TU DECIZI!, difuzată la Realitatea.NET, într-o discuție 1 la 1 cu Ana Maria Păcuraru. În cadrul emisiunii, Nicolae Ciucă a abordat politica internă și guvernarea. A pus accent pe cele mai spionase dintre problemele societății: salariile și educația.
Avertisment de tsunami ca urmare a unui cutremur de 8,2
Avertisment de tsunami ca urmare a unui cutremur de 8,2. Mesajul care a pus pe jar o țară întreagă
Biroul de Meteorologie (BoM) din Australia a emis un avertisment de tsunami, în urma unui cutremur devastator cu magnitudinea de 8.2 grade, care s-a produs în apropierea coastelor Noii Zeelande. Această situație alarmantă a stârnit temeri și incertitudini în rândul populației, pregătind astfel terenul pentru o serie de măsuri de precauție în fața unei posibile crize. Mesajul de avertizare a evoluat rapid, devenind un subiect de intensă discutie și îngrijorare atât în Australia, cât și în Noua Zeelandă, în contextul riscurilor naturale cu care se confruntă această parte a lumii.
Dieta atlantică a detronat-o pe cea mediteraneană, considerată regina dietelor sănătoase
Dieta atlantică a detronat-o pe cea mediteraneană, considerată regina dietelor sănătoase. Nutriționiștii susțin că aceasta reduce riscul de sindrom metabolic
Cercetătorii de la Universitatea din Santiago de Compostela au descoperit o legătură între dieta atlantică și un risc redus de apariție a sindromului metabolic - un grup de afecțiuni care, împreună, ne sporesc riscul de a avea probleme grave de sănătate, cum ar fi bolile de inimă. Descoperirile au fost publicate luna aceasta în revista JAMA Network Open.
Nicolae Ciucă, la Realitatea.NET: „Prezența lui Ilie Bolojan pe lista de parlamentari este un plus” Exclusiv
TU DECIZI! Nicolae Ciucă, la Realitatea.NET: „Prezența lui Ilie Bolojan pe lista de parlamentari este un plus”
Nicolae Ciucă – președintele PNL și candidat la alegerile prezidențiale a fost invitat, miercuri, în emisiunea TU DECIZI!, difuzată la Realitatea.NET, într-o discuție 1 la 1 cu Ana Maria Păcuraru. În cadrul emisiunii, Nicolae Ciucă a abordat politica internă și guvernarea, punând accent pe candidatura lui Ilie Bolojan la alegerile parlamentare. Bolojan, un lider influent în PNL, a demonstrat de-a lungul timpului performanțe notabile în administrația locală.
Familia Ceaușescu pe Litoral, la Neptun (sursa foto: Evenimentul istoric)
Elena Ceaușescu și rețeaua MENAJERELOR. Informatoarele „Savantei” băgau spaima în securiști și secretari de partid
În folclorul „Epocii de Aur”, Elena Ceaușescu apare drept omul negru, cea care “l-a stricat” pe Nicolae. Lipsită de cultură, cu o capacitate intelectuală redusă și frustrată de aspectul fizic, soția fostului lider comunist a compensat printr-o ambiție toxică de a parveni. Suspicioasă și răzbunătoare, Elena Ceaușescu și-a creat propriul sistem de a se informa prin intermediul personalului care deservea locuințele de protocol ale familie, dar și ale celorlalți lideri comuniști. Unul dintre șefii serviciului care se ocupa direct de paza cuplului prezidențial relata, în amintirile sale, că rețeaua menajerelor devenise atât de influentă, încât până și securiștilor sau nomenclaturiștilor le era teamă.