Articolele din categoria ACTUAL:

Romani retinuti in Spania
Trei românia au fost reținuți în Spania pentru trafic de persoane. Au exploatat și amenințat alți români timp de doi ani
Trei persoane de origine română, doi bărbaţi şi o femeie, au fost reţinute de poliţiştii din Spania, în urma schimbului de date şi informaţii cu Poliţia Română, pentru infracţiuni de trafic de persoane, constrângere/extorcare, constituire de grupare infracţională şi infracţiune împotriva drepturilor lucrătorilor. Victimele erau exploatate prin muncă de peste doi ani, iar una dintre acestea a plătit membrilor grupării 90.000 de euri pentru o datorie de doar 100 de euro.
Bilantul politiei
Poliția, bilanț impresionant în lupta cu criminalitatea: sute de percheziții și zeci de flagrante organizate doar în ultima săptămână
În perioada 16 - 29 februarie a.c., polițiștii din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au efectuat 63 de acțiuni operative, pentru probarea activității infracționale și pentru destructurarea grupurilor infracționale specializate în trafic de persoane, criminalitate informatică, trafic și consum ilicit de droguri și spălare de bani.
Rares Bogdan
Rareș Bogdan anunță o nouă încercare de negociere a intrării României în Schengen: Dacă tot vine Karl Nehammer la București, să nu vină doar cu ideea de a-l înjura
Prim-vicepreşedintele PNL, europarlamentarul Rareş Bogdan, anunţă, sâmbătă, că se negociază în continuare pentru intrarea României în Schengen şi cu graniţele terestre şi se speră la un anunţ în acest sens în perioada 6-7 martie, când numeroşi lideri europeni se află la Bucureşti pentru Congresul Partidului Popular European. Unul dintre liderii care vor fi în capitala României va fi cancelarul austriac Karl Nehammer, principalul opozant al intrării României în Schengen. 
Cătălin Predoiu a declarat război polițiștilor care vin beți la serviciu. Foto: Profimedia
Cătălin Predoiu a declarat război polițiștilor care vin beți la serviciu. „Munca a zeci de mii de oameni este ştirbită uneori de câţiva ce nu înţeleg”
Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a anunțat vineri că se concentrează asupra creșterii integrității în funcția publică, subliniind importanța promovării unui comportament etic și moral în rândul profesioniștilor din domeniu. Această inițiativă vine într-un moment în care transparența, profesionalismul și integritatea sunt tot mai importante în instituțiile statului, iar ministrul a evidențiat necesitatea unei schimbări de mentalitate și practici în rândul funcționarilor publici.
Cea mai sănătoasă sursă de omega 3
Carne, ouă sau creveți? Mihaela Bilic tranșează problema celei mai sănătoase surse de omega 3
Într-o lume în care alimentația sănătoasă și echilibrată a devenit o preocupare din ce în ce mai mare pentru mulți oameni, sursele de omega 3 au devenit un subiect de discuție intens dezbatut. Mihaela Bilic, una dintre cele mai cunoscute nutriționiste din România, se implică activ în clarificarea acestei probleme și le oferă oamenilor soluții și recomandări pentru a beneficia de toate avantajele acestui nutrient esențial pentru sănătate.
Suma astronomică pentru care Bianca Drăgușanu își vinde apartamentul din Dubai. Foto: Facebook
Suma astronomică pentru care Bianca Drăgușanu își vinde apartamentul din Dubai. Cât cere pentru 65 mp în orașul luxului
Bianca Drăgușanu, una dintre cele mai cunoscute vedete din showbiz-ul românesc, a stârnit interesul publicului prin decizia sa de a-și vinde apartamentul din Dubai. Cu o suprafață de doar 65 de metri pătrați, locuința se află într-unul dintre cele mai luxoase orașe din lume, cunoscut pentru opulența și extravaganta sa. Cu toate acestea, suma solicitată pentru acest apartament este una cu adevărat astronomică, depășind orice așteptare a publicului.
Specialiștii în construcții demontează miturile comune despre cutremur. Foto: Profimedia
Specialiștii în construcții demontează miturile comune despre cutremur. „Dacă stai sub grindă vei fi în siguranță” - Fals!
Cutremurele reprezintă un fenomen natural deosebit de puternic și, în același timp, înfricoșător, care poate provoca pagube materiale semnificative și pierderi de vieți omenești. De aceea, în fața acestei realități, specialiștii în construcții au un rol crucial în informarea și educarea populației cu privire la modalitățile de protecție împotriva efectelor devastatoare ale cutremurelor. 
Ursula Von der Leyen zboară la fiecare două săptămâni cu un avion privat. Foto: Profimedia
Ursula Von der Leyen zboară la fiecare două săptămâni cu un avion privat, în timp ce propăvăduiește interzicerea zborurilor interne
Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se află în centrul unei polemici aprinse după ce a fost criticată pentru utilizarea frecventă a avionului privat în ciuda mesajelor sale ecologiste privind combaterea emisiilor de carbon și protejarea mediului înconjurător. Potrivit informațiilor obținute de la grupul de stânga din Parlamentul European, din cele 29 de zboruri private efectuate de comisarii UE în 2023, Von der Leyen a realizat nu mai puțin de 23.