Articolele din categoria ACTUAL:

Poliția digitală a Europei a luat în vizor inteligența artificială generativă
Poliția digitală a Europei a luat în vizor inteligența artificială generativă. Cum vrea să împiedice trucajele care pot păcăli alegătorii
Poliția Europei are o nouă țintă: inteligența artificială generativă. Comisia Europeană a cerut celor mai mari companii de rețele sociale și motoare de căutare din lume să explice cum gestionează pericolele venite din partea acestei tehnologii. Oficialii se tem că acestea ar putea fi folosite pentru a influența votanții înainte de alegerile pentru Parlamentul European din iunie. 
Copilul răpus de energizante ar fi putut fi salvat dacă se intervenea la timp, dar dispecerul de la 112 a crezut că e o glumă
Copilul răpus de energizante ar fi putut fi salvat dacă se intervenea la timp, dar dispecerul de la 112 a crezut că e o glumă. Detalii șocante din anchetă
Ies la iveală noi detalii șocante despre copilul de 16 ani din Timiș care a murit pe terenul de fotbal după ce a suferit un infarct. Băiatul putea fi salvat dacă ambulanța ar fi intervenit la timp. Insa, dispecerul de la 112 a crezut că este o glumă, așa că a refuzat să trimită un echipaj. Abia după apeluri repetate, medicii au fost trimisi la fața locului. 
Prognoza meteo, duminică 17 martie
Prognoza meteo, duminică 17 martie. O zi cu ploi slabe și cer înnorat. Frigul își va face simțită prezența
Duminică, 17 martie, conform prognozei meteorologice emise de ANM, valorile termice vor fi cele caracteristice acestei perioade din an. În unele zone din țară se vor înregistra ploi slabe, iar cerul va fi acoperit de nori. Astfel, cei care vor ieși din casă în această zi ar trebui să fie pregătiți pentru o zi cu vreme schimbătoare și să aibă la îndemână o umbrelă.
Război în Ucraina, ziua 753
Război în Ucraina, ziua 753. Rușii se pregătesc pentru o nouă ofensivă. Macron reafirmă că ar putea fi necesare "operaţiuni la sol"
Războiul din Ucraina continuă în ziua cu numărul 753. Rușii vor continua acțiunile ofensive pentru a destabiliza liniile de apărare ucrainene, în timp ce se pregătesc pentru o nouă ofensivă în vara anului 2024, susține Institutul pentru Studiul Războiului (ISW). Între timp, Emmanuel Macron a făcut declarații prin care reafirmă că ar putea fi necesare "operaţiuni la sol".
Lucian Bode
Bode: Românii din Spania poartă România în suflet!
Secretarul general al PNL Lucian Bode a precizat că, în aceste două zile, a avut mai multe întâlniri cu românii stabiliţi în regiunea Barcelonei şi a Madridului, „oameni care chiar dacă locuiesc şi trăiesc de mulţi ani în Spania sunt foarte legaţi de ţară şi preocupaţi de soarta României”. „Faptul că sub o guvernare PNL s-au accelerat procedurile pentru împlinirea visului dublei cetăţenii arată că statul român îi consideră parte a marii familii româneşti”, a adăugat liberalul, care a punctat că „românii din Spania poartă România în suflet!”.
Nicolae Ciuca
Ciucă, după întâlnirea cu românii din Madrid, la o biserică românească din Spania: Biserica este îndrumare, sprijin şi alinare, pentru românii din ţară, dar cu atât mai mult pentru cei din diaspora
Liderul PNL Nicolae Ciucă a avut o întâlnire cu comunitatea de români din Madrid, sub cupola unei biserici româneşti din Spania. „Biserica este îndrumare, sprijin şi alinare, pentru românii din ţară, dar cu atât mai mult pentru cei din diaspora”, a afirmat preşedintele liberalilor. El a amintit de faptul că, în perioada în care a fost premier, a pus bazele rezolvării problemei dublei cetăţenii pentru românii din Spania şi continuă să depună eforturi, pentru a îşi respecta acest angajament până la capăt.
Ministerul Afacerilor Externe
MAE: România condamnă alegerile ruse în teritoriile ale Ucrainei ocupate temporar şi anexate ilegal
Ministerul Afacerilor Externe condamnă desfăşurarea alegerilor ruse pe teritorii ale Ucrainei ocupate temporar şi anexate ilegal. Totodată, MAE condamnă deschiderea secţiilor de votare pentru alegerile ruse în regiunea transnistreană a Republicii Moldova şi în regiunile Abhazia şi Osetia de Sud ale Georgiei. Instituţia română precizează că alegerile în aceste zone sunt ilegitime, ilegale, încalcă dreptul internaţional, iar rezultatul lor este lovit de nulitate.