Articolele din categoria ACTUAL:

Horoscopul săptămânii 25 - 31 martie
Horoscopul săptămânii 25 - 31 martie. Astrele schimbă dinamica din relațiile interumane. Patru zodii vor câștiga noi prietenii
Horoscopul săptămânii 25 - 31 martie sugerează că este momentul potrivit pentru a reflecta asupra relațiilor personale și pentru a investi timp și energie în conexiunile autentice. Începutul săptămânii este marcat de prima Eclipsă de Lună din acest an, care va avea loc în semnul zodiacal al Balanței. Acest eveniment astral este menit să schimbe dinamica din relațiile interumane, aducând cu sine o energie profundă și transformătoare.
Ligia Deca, ministrul Educației/ Arhivă foto
Ministrul Educației, despre desființarea BAC-ului: Discuţia nu trebuie să fie centrată pe a fi sau a nu fi examen. Avem nevoie de o certificare de competenţe
Ministrul Educaţiei Ligia Deca spune că reformele care vor fi aduse examenului de Bacalaureat îl vor face "mai relevant" şi a apreciat că este necesară o certificare a competenţelor dobândite de elevi. Declarația sa vine în contextul în care Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) a criticat modul în care sunt evaluaţi elevii la finalul învățământului preuniversitar, solicitând desfiinţarea examenului de Bacalaureat. 
Un român a filmat preturile dintr-un supermarket din Olanda. Foto: Captură YouTube
Cât de diferite sunt costurile alimentelor în Olanda și România? Experimentul unui român din diaspora
Într-un videoclip recent publicat pe canalul său de Youtube, un vlogger român stabilit în Belgia a decis să le arate conaționalilor ce prețuri se practică într-un magazin Lidl din Olanda. Gigi a subliniat faptul că, deși locuiește în Belgia, preferă să își facă cumpărăturile în Olanda, motivând că prețurile sunt mult mai accesibile când vine vorba despre produse alimentare.
Un bărbat s-a baricadat în locuinţa fostei iubite, ameninţând că se aruncă de la etaj/ Foto: Inquam, Sabin Cirstoveanu
Un bărbat s-a baricadat în locuinţa fostei iubite, ameninţând că se aruncă de la etaj! Intervin polițiștii și negocoatorii: scene șocante în Ilfov
Un bărbat de 39 de ani s-a baricadat, joi, într-un imobil şi ameninţă că se aruncă de la etaj. Gestul său vine după ce a încălcat ordinul de protecţie emis de instanţă în favoarea fostei sale iubite, în vârstă de 23 de ani, şi a mers la locuinţa acesteia din Chitila, judeţul Ilfov, unde a agresat-o. Intervenţia poliţiştilor şi a negociatorilor este în desfăşurare.
Alertă sanitară: Sezonul căpuşelor a început cu cel puţin o lună mai devreme, din cauza căldurii
Alertă sanitară: Sezonul căpuşelor a început cu cel puţin o lună mai devreme, din cauza căldurii
Sezonul căpușelor a debutat mai devreme decât de obicei, cu cel puțin o lună înainte, pe fondul unor condiții meteorologice neobișnuit de calde. Medicii din Arad constată că, în această perioadă, au început să ofere îngrijiri pacienților înțepați de căpușe încă din luna februarie, spre deosebire de anii anteriori când primii pacienți ajungeau la cabinetele medicale abia în luna aprilie.
Primele semafoare cu linii albe și numărătoare inversă în Germania. Foto: rbb24.de
Primele semafoare cu linii albe și numărătoare inversă în Germania. Ce semnificație au și cum funcționează
Germania a marcat apariția primelelor semafoare cu numărătoare inversă, care utilizează linii pentru a număra invers, în locul numerelor convenționale. Această inovație are o semnificație majoră atât pentru șoferi, care pot anticipa mai bine momentul când semaforul se va schimba, cât și pentru pietoni, care vor avea un indiciu vizual clar cu privire la timpul rămas pentru traversarea străzii.
Asociația Industriei de Vaping
Asociația Industriei de Vaping solicită respingerea propunerii PL-x nr. 174/2024 de modificare a legii 349/2002, care propune dublă legiferare și va înrăutăți situația fumătorilor din România
Prevederile din propunerea PL-x nr. 174/2024 de modificare a legii 349/2002, de interzicere a vânzării țigărilor electronice tinerilor cu vârsta sub 18 ani, există și în alte legi, iar prevederile acesteia referitoare la echivalarea țigărilor clasice cu cele electronice vor mări numărul de fumători, mai degrabă decât să îl reducă.