Articolele din categoria ACTUAL:

Cel mai bun desert de post, simplu și delicios
Cel mai bun desert de post, simplu și delicios, care nici măcar nu necesită coacere
Pe durata postului, o perioadă caracterizată de restricții alimentare și abstinență, poate fi dificil să găsești opțiuni de deserturi sănătoase și ușor de preparat. Cu toate acestea, există o prăjitură care este extrem de simplu de făcut și este potrivită pentru perioada de post. Această prăjitură nu necesită coacere și are un gust delicios, fiind o variantă sănătoasă și ușoară pentru a satisface pofta de dulce în timpul postului.
Cât costă noua taxă de trecere a podului de la Fetești în 2024
Cât costă noua taxă de trecere a podului de la Fetești în 2024 și care sunt metodele prin care șoferii pot să o plătească
Când vine vorba despre călătoriile spre litoral, un aspect important pe care șoferii trebuie să-l aibă în vedere este plata taxei de pod de la Fetești, în cazul în care tranzitează Autostrada Soarelui. Anul acesta, există reguli noi și tarife diferențiate în funcție de tipul de vehicul și de gabaritul acestuia, iar cunoașterea acestor detalii este importantă pentru evitarea neplăcerilor și a amenzilor. 
Noi norme în educație: Cadrele didactice cercetate penal nu vor mai putea preda în perioada cercetării
Noi norme în educație: Cadrele didactice cercetate penal nu vor mai putea preda în perioada cercetării
Conform unui proiect de ordonanță de urgență pus în consultare publică de Ministerul Educației, cadrele didactice care sunt cercetate penal pentru fapte ce constituie infracțiuni incompatibile cu funcția didactică nu vor putea desfășura activități didactice pe durata cercetării penale. Această măsură vine să garanteze siguranța și integritatea elevilor din sistemul educațional, protejându-i de posibile abuzuri sau comportamente neadecvate din partea personalului didactic. 
Cât a ajuns pensia medie în România, în funcție de județ
Cât a ajuns pensia medie în România, în funcție de județ. Cele mai recente date de la Casa de Pensii
În februarie 2024, suma totală alocată pensionarilor din sistemul public a fost de 10,5 miliarde de lei. Aceste pensii reprezintă un sprijin esențial pentru mulți oameni în vârstă, dar și o responsabilitate financiară importantă pentru statul român. Asigurarea sustenabilității acestui sistem de pensii și echilibrarea cheltuielilor cu alocațiile pentru pensionari rămân priorități pentru autorități în contextul unei populații îmbătrânite și a unor provocări economice tot mai mari.
Se schimbă legea pentru cei care fac trafic de droguri! Klaus Iohannis a semnat DECRETUL
Se schimbă legea pentru cei care fac trafic de droguri! Klaus Iohannis a semnat DECRETUL
Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 25 martie 2024, mai multe decrete, printre care și decretul pentru promulgarea Legii privind Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni din sfera traficului de droguri, precum şi pentru completarea Legii nr. 76/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare (PL-x 816/27.12.2023).
Aryan, copilul de 2 ani găsit într-o pădure din Botoşanși, s-a întâlnit cu salvatorii săi. Imagini emoționante/ Foto: IPJ Botoșani
Aryan, copilul de 2 ani găsit într-o pădure din Botoşani, s-a întâlnit cu salvatorii săi. Imagini emoționante
Aryan, copilul în vârstă de doi ani, dispărut pe 16 martie într-o comună din județul Botoşani și găsit la 24 de ore după dispariția sa, a avut parte de o întâlnire emoționantă cu salvatorii săi. Totul, cu prilejul unui eveniment organizat, luni, de Inspectoratul Județean de Poliție Botoșani cu prilejul sărbătoririi a 202 ani de la înființarea Poliției Române.