Articolele din categoria ACTUAL:

Cea mai mare pensie medie de serviciu a ajuns la 25.166 lei în septembrie
Cea mai mare pensie medie de serviciu a ajuns la 25.166 lei în septembrie. Date de ultimă oră de la Casa de Pensii
Numărul beneficiarilor de pensii de serviciu a fost, în septembrie 2024, de 11.777 persoane, în scădere cu 17 persoane comparativ cu luna anterioară, cei mai mulţi, respectiv 5.665, fiind beneficiari ai Legii 303/2022 privind statutul procurorilor şi judecătorilor, din care 2.644 beneficiari cu pensie din Bugetul Asigurărilor Sociale de Stat (contributivitate), conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP).
Remediul natural pentru durerile de picioare
Remediul natural pentru durerile de picioare. Mulți au planta acesta în grădină și nu cunosc beneficiile frunzelor sale
Mulți oameni sunt adesea surprinși să afle că remediul natural pentru durerile de picioare se poate găsi chiar în grădinile lor, sub forma frunzelor unei plante pe care o pot cultiva cu ușurință. Această plantă cu rădăcini puternice și frunze verzi în formă de lance este considerată unul dintre cele mai eficiente remedii naturale pentru ameliorarea durerilor de picioare.
Un cercetător a descifrat mesajele strămoșilor și a aflat anul în care va veni sfârșitul lumii
Un cercetător a descifrat mesajele strămoșilor și a aflat anul în care va veni sfârșitul lumii. „Luna își va pierde din strălucire, stelele vor cădea de pe cer”
Într-o lume în care știința și mitologia se împletesc adesea, un cercetător dedicat a reușit să descifreze mesaje strămoșești vechi, pline de simboluri și profeții. După ani de studii aprofundate și analize riguroase, acesta a ajuns la o concluzie uluitoare: un eveniment cosmic devastator se va desfășura într-un an anume, când „luna își va pierde din strălucire, iar stelele vor cădea de pe cer”. 
Un cuplu a ales să trăiască permanent pe vase de croazieră. Foto: SkyNews
Motivul pentru care un cuplu a ales să trăiască permanent pe vase de croazieră. „Costul vieții este aproape la jumătate”
Un cuplu neobișnuit a decis să-și facă din navele de croazieră locuința permanentă, renunțând la stilul de viață tradițional pe uscat. Această schimbare radicală a fost motivată în principal de costuri, iar cei doi spun că traiul pe mare le permite să economisească considerabil mai mulți bani decât atunci când locuiau într-o casă obișnuită. În plus, ei apreciază libertatea și aventura oferite de viața pe mare, reușind să exploreze diferite destinații și să trăiască experiențe unice pe durata călătoriilor lor.
Amenda pentru mașina murdară îi poate lăsa pe șoferi cu avarii în portofel
Amenda pentru mașina murdară îi poate lăsa pe șoferi cu avarii în portofel. Ce spune Codul Rutier
Într-o societate în care imaginea și aspectul vehiculului sunt adesea asociate cu respectul de sine și responsabilitatea personală, unii șoferi pot ignora obligațiile legale referitoare la întreținerea curată a mașinilor lor. Totuși, Codul Rutier stipulează clar că o mașină murdară poate atrage sancțiuni financiare, iar nerespectarea acestei reglementări poate lăsa șoferii cu avarii semnificative în portofel. 
Horoscop special: 4 zodii își reevaluează prioritățile în viață toamna aceasta
Horoscop special: 4 zodii își reevaluează prioritățile în viață toamna aceasta. Este anotimpul schimbării destinului pentru ele
Toamna aceasta aduce cu sine o perioadă de transformare profundă pentru anumite zodii, care vor simți nevoia imperioasă de a-și analiza și, poate, reconfigura prioritățile în viață. Acest sezon, marcat de culorile frunzelor căzute și de răcoarea aerului, invită la reflecție și introspecție. În fața provocărilor și oportunităților, aceste zodii se vor descoperi pe sine și vor lua decizii esențiale, care le vor influența parcursul viitor. Este vremea pentru reevaluarea dorințelor și aspirațiilor, un moment prielnic pentru a redescoperi ce contează cu adevărat în viață. Schimbările sunt inevitabile, iar ancorarea în valorile personale devine crucială în drumul lor spre o versiune mai autentică a sinelui.
Artistul care a pierdut 20 de kilograme prin post negru le-a pus la loc după ce a revenit la o dietă normală. Foto: TikTok
Artistul care a pierdut 20 de kilograme prin post negru le-a pus la loc după ce a revenit la o dietă normală. Cum se simte acum
Mihai Onilă a pus înapoi cele 20 de kilograme pe care le-a pierdut după postul de 40 de zile. Fostul membru al trupei AXXA a mărturisit că, deși a pus kilogramele la loc, se simte ca la 20 de ani. Artistul a menționat că soția i-a fost aproape pe tot parcursul postului negru și că a fost cel mai mare sprijin al său în drumul spre o viață mai sănătoasă. 
Unei tinere bolnave i se refuză dreptul la studii
Revoltător: Unei tinere bolnave i se refuză dreptul la studii. Ce motiv invocă facultatea
Situație revoltătoare pentru o tânără bolnavă de scleroză multiplă. Fata, pe numele ei Elena, a vrut să învețe online, de acasă, iar conducerea facultății i-a spus că nu se poate. Asta, deși tânăra nu se poate deplasa. Elena era studentă la Facultatea de Arte din București când a aflat diagnosticul crunt și a fost nevoită să întrerupă brusc studiile. Din păcate, acum nu i se mai dă șansa de a-și urma visul de a avea o carieră în domeniul artei. 
Guess Who. Foto: YouTube
După ce a fost prins cu droguri în toaleta unui festival, un artist lansează un mesaj sfidător. Cum încearcă să își spele imaginea, ca Dorian Popa
Tupeu fără margini din partea unui cântăreț din țara noastră care a fost prins cu droguri la un festival celebru de muzică! Guess Who a lansat în spațiul public un mesaj sfidător referitor la incident, în ciuda faptului că acum este cercetat de polițiști. Într-o melodie lansată recent, cântărețul ii pune la colț pe criticii săi și spune că „nimeni nu-i perfect”.