Articolele din categoria ACTUAL:

Joe Biden nu se lasă, chiar dacă a gafat repatat în dezbaterea cu Trump. Foto: Profimedia
Joe Biden nu se lasă, chiar dacă a gafat într-una în dezbaterea cu Trump. ''Vom continua să luptăm!''
Prima doamnă a SUA, Jill Biden, a promis că nu va permite ca o dezbatere să fie definitorie pentru cariera politică a soţului ei în vârstă de 81 de ani, preşedintele democrat Joe Biden, şi a asigurat că va continua să "lupte" pentru candidatura acestuia în vederea câştigării unui nou mandat de preşedinte al SUA, declaraţii consemnate într-un interviu pe care ea l-a acordat revistei Vogue.
Ucrainenii au filmat operațiunea de eliberare a Insulei Șerpilor. Foto: YouTube
Ucrainenii au filmat operațiunea de eliberare a Insulei Șerpilor. VIDEO care rivalizează cu cele mai vestite scene de război
Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a publicat o nouă înregistrare a momentului eliberării Insulei Șerpilor, pentru a marca doi ani de la retragerea trupelor rusești din acest punct strategic din Marea Neagră. Imaginile pot rivaliza lejer cu scene faimoase din filmele de război, diferența fiind faptul că acestea au fost filmate în cadrul unei operațiuni reale.
Revoluție în Franța: Extrema dreaptă a câștigat detașat alegerile. Foto: Profimedia
Revoluție în Franța: Extrema dreaptă a câștigat detașat alegerile. Întreaga viață politică se va schimba din temelii
Partidul Adunarea Națională (Rassemblement national, RN), condus de Marine Le Pen și reprezentat în primul tur al alegerilor legislative istorice din Franța de către tânărul Jordan Bardella, a obținut o victorie zdrobitoare în scrutinul din acest weekend. Dacă rezultatele se vor menține în turul doi, acest fapt ar însemna pentru prima dată ca puterea să fie preluată de extrema dreaptă în Franța de la cel de-Al Doilea Război Mondial.
Jessie Baneș, compoziție inedită pentru meciul României cu Olanda. Foto/Arhivă
Jessie Baneș, dedicație muzicala inedită înaintea meciului României cu Olanda: „Haide, haide naționala!”
România s-a calificat în optimi la Campionatul European de Fotbal 2024, surprinzând pe toată lumea cu un frumos parcurs în meciurile din grupe. Echipa națională a României a ținut suporterii cu sufletul la gură și i-a trecut printr-un roller coaster de emoții după ce a bătut Ucraina cu 3-0, a pierdut în meciul cu Belgia, dar a egalat în meciul cu Slovacia, asigurându-și calificarea în optimi de pe prima poziție a Grupei E. Mâine, 2 iulie, România va juca meciul din optimi cu Olanda, de la ora 19.00.
CFR Călători ne spune să ne așteptăm la întârzieri și mai mari
CFR Călători ne spune să ne așteptăm la întârzieri și mai mari. Operatorul feroviar anunță că va extinde restricţiile de viteză în perioadele caniculare
Odată cu venitrea caniculei, mii de călători din țară s-au confruntat cu întârzieri mari ale trenurilor. Cu toate acestea, CFR Călători ne avertizează că acesta este doar începutul. Operatorul feroviar principal din România anunță că va extinde restricţiile de viteză pe calea ferată în perioadele caniculare şi cu furtuni puternice, pentru a garanta siguranţa pasagerilor, mai ales că în zilele cu temperaturi exterioare caniculare la nivelul şinei se înregistrează între 50 şi 80 de grade Celsius la soare.
Instanțele și CCR dau de pământ cu societățile de asigurări: Despăgubirile RCA trebuie achitate integral și la timp
Instanțele și CCR dau de pământ cu societățile de asigurări: Despăgubirile RCA trebuie achitate integral și la timp
Ultima Decizie a Curții Constituționale (CCR) pune capăt definitiv scandalului dintre service-uri și societățile de asigurări în dosarele RCA. Astfel, atât instanțele, cât și CCR au decis, la unison, că asigurătorii sunt obligați să achite integral devizele pentru repararea autovehiculelor în dosarele de daună RCA. Încercarea companiilor de asigurări de a impune tarife service-urilor pentru ora de manoperă s-a soldat cu un eșec total, instanțele și CCR invocând principiul libertății economice.
Foto/Arhivă/Inquam
Gușă: Ciolacu n-a putut forța prezidențialele și își maschează înfrângerea prin consultări false cu partidele politice. ”Un premier în slujba lui Iohannis”, așezat acolo de către Hrebenciuc, strategul-expirat!
Acum o săptămână, prieteni goldiști, știți cu toții, pentru că v-am spus chiar de la acest microfon, presa a relatat din plin despre marșul triumfal al lui Ciolacu spre prezidențialele din 15 septembrie anul curent, iar sondajele îl deserveau pe liderul PSD, prezentându-l ca fiind nici mai mult, nici mai puțin decât viitorul președinte, în urma unei finale pe care o va câștiga în fața lui George Simion.