Articolele din categoria ACTUAL:

Grecia / Profi Media
Risc uriaș de producere a incendiilor de vegetație în Grecia. MAE a emis avertizare de călătorie - LISTA cu zonele vizate
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează  sau intenționează să călătorească în Republica Elenă că autoritățile locale au anunțat, pentru perioada 23 - 24 august 2023, menținerea riscului ridicat de producere a incendiilor de vegetație (gradul 4). Vizate sunt regiunile Attica, Ahaia, Argos, Arcadia, Beotia, Corint, Evros, Fthiotida, Fokida, Kavala, Rodopi, Xanthi, precum și  insulele Thassos, Limnos, Lesvos, Kefalonia, Zakinthos, Lefkada, Samothtraki și Evia.
Cum a donat o femeie din SUA 400.000 de dolari unor infractori din România, timp de un deceniu - Incredibil cum acționa escrocul după gratii
Cum a donat o femeie din SUA 400.000 de dolari unor infractori din România, timp de un deceniu - Incredibil cum acționa escrocul după gratii
O femeie din America a descoperit după 10 ani că a trimis sute de mii de dolari unor escroci din România, și nu unor preoți  din Suceava pentru cauze umanitare. Bărbatul care a înșelat-o în acești ani se află după gratii și e un recidivist cunoscut în județ. El s-a ales cu un nou dosar penal, fiind acuzat de înșelăciune, alături de cei șase complici ai săi.
Frații Tate/ Foto: Instagram
Noi date tulburătoare din rechizitoriul fraților Tate: "Le muncesc pe c***** astea ca pe sclavi. Minim 10 sau 12 ore pe zi”
Noi date absolut tulburătoare ies la iveală din rechizitoriul întocmit de procurorii români împotriva fraților Tate, relatează BBC, care a obținut o copie a documentului. Vorbim despre detalii explicite și, în multe cazuri, absolut șocante legate de modul în care cei doi și complicele lor din România, Luana Radu și Georgiana Naghel, le exploatau pe femeile racolate de rețeaua lor de trafic sexual. Urmează informații cu puternic impact emoțional!
Alexandra, mamă a trei copii, ucisă de un sistem de sănătate indiferent/ Captură foto
Cazul cutremurător de la Maternitatea Botoșani. Managerul interimar al spitalului, eliberat din funcție. Cine urmează?
Încep să cadă primele capete după ce o tânără însărcinată,mamă a trei copii, a murit chiar pe patul de spital, după ce timp de 7 ore nu a primit îngrijirile medicale corespunzătoare. Managerul interimar al Spitalului Judeţean „Mavromati” Botoşani a fost eliberat din funcţie, iar preşedintele Consiliului Județean (CJ) cere şi demisia medicului curant şi a celui de gardă.
Ionuț Stroe, purtător de cuvânt PNL
Ionuț Stroe face lumină în ceea ce privește "blocajul" din Coaliție. Cu ce mandat vor pleca reprezentanții Guvernului la Bruxelles - Precizări importante
Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe a declarat, miercuri, că discuţiile pe care reprezentanţii Guvernului le vor avea cu Comisia Europeană vor cuprinde posibilitatea de e reduce sau a modifica ţinta de deficit bugetar şi de a agrea un plan de măsuri fiscale şi de reducere a cheltuielilor. În context, el a transmis că nu există niciun fel de blocaj în discuţiile din Coaliţie în ceea ce privește măsurile de austeritate pe care guvernanții urmează să le ia şi a precizat că anunţarea acestor măsuri înainte de a fi decise ar crea foarte multă agitaţie.
Klaus Iohannis / Foto: Inquam Photos, arhivă
Klaus Iohannis: Regimurile totalitare au înăbuşit orice încercare de inovaţie şi dezvoltare, lăsând în urmă doar stagnare socială şi economică, precum şi condiţii de trai dificile pentru cetăţeni
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, cu ocazia Zilei Europene a Comemorării Victimelor Stalinismului şi Nazismului şi a Zilei Naţionale a Comemorării Victimelor Fascismului şi Comunismului, „regimurile totalitare au înăbuşit orice încercare de inovaţie şi dezvoltare, lăsând în urmă doar stagnare socială şi economică, precum şi condiţii de trai dificile pentru cetăţeni”, de aceea „democraţia trebuie apărată prin acţiunile noastre şi consolidată prin educaţie, zi de zi, pentru că doar trăind în democraţie putem avea garanţia că viaţa, demnitatea, drepturile şi libertăţile sunt consacrate ca principii fundamentale, pe care statul este pe deplin angajat să le protejeze”, informează Administraţia Prezidenţială. 
Inconștiență maximă: tot mai mulți tineri urcă drogați la volan! Medic: Trebuie introdus în școli screeningul toxicologic
Inconștiență maximă: tot mai mulți tineri urcă drogați la volan! Medic: Trebuie introdus în școli screeningul toxicologic
Numărul celor care se urcă băuți sau drogați la volan este din ce în ce mai alarmant. În prima jumătate a anului, polițiștii au găsit în trafic peste opt mii de șoferi care s-au urcat la volan după ce au băut și aproape două mii conduceau sub influența drogurilor. Mai grav este că statul nu face nimic pentru a reduce consumul în rândul tinerilor. 
Ionuț Stroe, purtător de cuvânt PNL
Ionuț Stroe, despre cazul 2 Mai: Raportul preliminar, făcut public astăzi. Vineri vor fi expuse măsurile şi deciziile, "cu maximă exigenţă"
Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe a declarat, miercuri, despre cazul accidentului de la 2 Mai în care doi adolescenți și-au pierdut viața din cauza unui șofer drogat de 19 ani, care a intrat în plin în ei, că există o comunicare permanentă între ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu şi conducerea partidului, şi astăzi va fi prezentat un raport preliminar, urmând ca vineri să se organizeze o conferinţă de presă cu rezultatul controlului Corpuluio de Control şi măsurile luate.
 Incendiu puternic în regiunea Çanakkale din Turcia!/ Foto: Profimedia
Incendiu puternic în regiunea Çanakkale din Turcia! MAE a transmis o atenționare de călătorie
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Turcia că autoritățile turce au anunțat că, în noaptea zilei de 22 august 2023, în regiunea Çanakkale – în apropierea satului Kayadere, situat în centrul acestei regiuni – a izbucnit un incendiu care s-a extins pe o suprafață de peste 15 kilometri pătrați.
"Rechinul Deltei", legături periculoase cu familia tânărului drogat care a ucis doi adolescenți pe litoral - Apelau la clanul Cămătaru
"Rechinul Deltei", legături periculoase cu familia tânărului drogat care a ucis doi adolescenți pe litoral - Apelau la clanul Cămătaru
După familia Pascu ies la iveală noi detalii revoltătoare despre rechinii imobiliari care s-au îmbogățit din litigii cu statul. Vorbim de Marin Gostin, care, alături de soția sa, au făcut milioane de euro din case și terenuri cumpărate la preț de nimic. Sunt și acuzații grave de cămătărie, iar când nu își primeau datoriile înapoi, rechinii imobiliari apelau la oameni precum Sile Cămătaru. Între timp apar mărturiile șocante ale unei judecătoare care povestește cum familia Pascu le lua casele oamenilor care nu își puteau achita datoriile. 
Căminele groazei. Nou AZIL clandestin în București, descoperit de Poliție - Imagini șocante Photo
Căminele groazei. AZIL clandestin în București, descoperit de Poliție - Imagini șocante: 18 bătrâni ținuți în subsol, la „Vecinul cel Bun”
Scandalul „căminelor groazei” continuă și la o lună de la primele descoperiri cutremurătoare. Un nou azil al groazei a fost descoperit în Sectorul 4 al Capitalei. Peste 50 de bătrâni erau găzduiți în condiții mizere la „Vecinul cel Bun”, 18 dintre aceștia erau puși să doarmă pe saltele la subsol, relatează Realitatea PLUS.
Vlad Pascu si mama sa/ Foto: Facebook
Părinții tânărului drogat care a omorât 2 adolescenți, viață pe picior mare și legături cu lumea interlopă! Bani grei învârtiți în ultimii ani - Detalii revoltătoare
Ies la iveală detalii revoltătoare despre familia tânărului de bani gata care a urcat drogat la volan și a omorât doi adolescenți. Soții Pascu duc o viață departe de ideea modestiei: au peste 300 de proprietăți pe numele lor, au învârtit banii cu lumea interlopă și au încercat să ducă la bun sfârșit afaceri imobiliare cu acte false. De altfel, exact ca fiul lor, nici ei nu s-au ferit să se afișeze pe rețelele sociale. Ba chiar și atunci când încălcau legea.