Articolele din categoria ACTUAL:

Noul an bisericesc
Motivul mai puțin cunoscut pentru care începe Anul Bisericesc în septembrie
În fiecare an, pe 1 septembrie, Biserica Ortodoxă, dar și alte confesiuni creștine, marchează începutul noului an bisericesc. Această dată, care poate părea arbitrară pentru unii, are o semnificație profundă și o istorie bogată. În acest articol, vom explora motivele pentru care anul bisericesc începe la 1 septembrie și nu la o altă dată, cum ar fi 1 ianuarie, care marchează începutul anului calendaristic.
Nechezol
"Nechezolul", înlocuitorul cafelei în perioada comunistă, era mult mai sănătos decât cafeaua - Care erau principalele ingrediente
Nechezol, un termen care poate părea străin pentru generațiile mai tinere, era denumirea populară pentru un substitut de cafea folosit în România înainte de 1989. Într-o perioadă în care cafeaua autentică era un lux rar și scump, nechezolul a devenit o alternativă accesibilă. Dar știați că acest substitut de cafea nu era doar o necesitate economică, ci și o opțiune mai sănătoasă în comparație cu cafeaua modernă? 
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu, despre cazul Benny Steinmetz: Organele române de poliţie l-au identificat pe fugar în Cipru
Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat duminică pentru News.ro, despre cazul Benny Steinmetz, că organele române de poliţie l-au identificat pe fugar în Cipru, unde a fost reţinut în baza mandatului european de arestare, iar instanţele cipriote trebuie să decidă dacă dispun sau nu predarea lui în România, în conformitate cu prevederile Deciziei-cadru 2002/584/JAI. Gorghiu mai arată că Ministerul Justiţiei, prin Administraţia Naţională a Penitenciarelor, va sprijini cu toate datele necesare, dacă va fi cazul. ”Aşteptăm să vedem dacă instanţele cipriote vor formula solicitări”, a precizat aceasta. 
Au crescut pensiile
PNL: Sub guvernările liberale, pensiile au fost mărite de trei ori, cu o creștere totală de 41%
PNL a transmis, duminică, la finalul Şcolii de Vară a Organizaţiei Seniorilor Naţionali Liberali, că ”grija PNL pentru seniori s-a concretizat, de fiecare dată, prin măsuri şi politici dedicate, astfel că, între 2020 şi 2023, sub guvernările liberale, pensiile au fost mărite de trei ori, cu o creştere totală de 41%: de la 1.265 de lei valoarea punctului de pensie la 1.785 de lei”.