Pentru Dana Bărăgan, scrisul este cea mai complexă formă de comunicare, o pasiune dobândită încă din copilărie și cultivată de-a lungul anilor. S-a alăturat echipei Realitatea.NET în martie 2020, abordând cu precădere domeniile politic, social și eveniment. A absolvit Facultatea de Filosofie și Jurnalism, fiind pasionată de comunicarea politică, strategii de comunicare, arta manipulării și a persuasiunii – domenii în care a făcut și un masterat. Orientul Îndepărtat reprezintă un izvor nesecat de inspirație, la fel și limbile asiatice, de care este fascinată. În timpul liber, scrie poezii, organizează evenimente culturale și activități pentru copii, dar scrie și articole și știri despre cultura coreeană.

Articolele autorului Dana Bărăgan:

Adunarea Generală a Națiunilor Unite
Un înalt oficial aflat la Adunarea ONU de la New York, depistat cu COVID-19
Coronavirusul a ajuns și la Adunarea Generală a ONU, desfășurată zilele acestea la New York, acolo unde se află, de altfel, și președintele României, Klaus Iohannis. Mai exact, vorbim despre ministrul Sănătății al Braziliei, Marcelo Quiroga, care a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus. Anunțul a fost făcut chiar de guvernul brazilian și vine după ce preşedintele brazilian, Jair Bolsonaro, a vorbit, marţi, la Adunarea Generală a ONU. Liderul brazilian, care s-a aflat în preajma ministrului infectat, continuă să susțină ori de câte ori are ocazia că nu doreşte să se vaccineze anti-Covid.
Vaccinare antiCovid / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
O doză SUPLIMENTARĂ de vaccin Johnson & Johnson ar avea o eficacitate de 94%. ANUNȚUL făcut de reprezentanții companiei
O a doua doză de vaccin anti-Covid-19 Johnson & Johnson (J&J), numită doză de rapel, ar putea deveni realitate curând. Compania britanico-suedeză a anunțat zilele acestea că administrarea unei a doua doze a vaccinului său împotriva noului coronavirus, la două luni după prima doză, a crescut eficacitatea acestuia la 94% în Statele Unite, în cazul formelor moderate şi grave de boală. La polul opus, o singură doză de vaccin J&J are o eficacitate de 70%.
Vaccinare anti-Covid19 /Pixaby
Valeriu Gheorghiță: Peste 2400 de școli vor beneficia de vaccinare cu sprijinul echipelor mobile. Câte centre de vaccinare sunt active în școli, în prezent, și în ce județe
Din datele centralizate la nivelul a 26 de judeţe, până la data de 17 septembrie, sunt 2.468 de școli care vor beneficia de vaccinare cu sprijinul echipelor mobile, fiind propuse 201 centre de vaccinare proprii ce vor fi organizate în unităţile de învăţământ, iar alte 1.062 de şcoli sunt arondate unor centre de vaccinare din proximitate, a afirmat, astăzi, președintele Comitetului Național de Vaccinare anti-Covid, medicul Valeriu Gheorghiță. 
Valeriu Gheorghiță, coodonatorul campaniei naţionale de vaccinare antiCovid
Valeriu Gheorghiță, ANUNȚUL MOMENTULUI: Doza trei de vaccin anti-Covid se va administra și în România. Cui se recomandă și când ar putea intra în vigoare
Cea de-a treia doză de vaccin anti-Covid va deveni o realitate și în România! Anunțul a fost făcut chiar de medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare anti-Covid. O decizie în acest sens va fi luată chiar zilele acestea, într-o ședință la care vor participa toți factorii decidenți care se ocupă de gestionarea pandemiei de coronavirus.  Gheorghiță a arătat că FDA a autorizat, astăzi, administrarea unei "doze booster", doza 3 de rapel, la categoriile de persoane care sunt în evidenţă cu afecţiuni cronice, indiferent de categoria de vârstă, care sunt expuşi la a face o formă severă, dar şi a personalului medical care are un risc crescut de îmbolnăvire în condiţiile în care există o transmitere accelerată a infecţiei cu varianta Delta, mai contagioasă, a COVID-19.
Aparatură spital / Foto: Profimedia
Presiune URIAȘĂ pe secțiile ATI ale spitalelor: Câte paturi mai sunt libere în Capitală, dar și la nivelul întregii țări
Valul 4 al pandemiei de Covid-19 a făcut, astăzi, "mutarea decisivă". Vorbim despre aproximativ 7.000 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore și puțin sub 1000 de bolnavi în stare gravă, internați în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) ale spitalelor din țară. Totodată, în spitalele din țară sunt internate 8.334 de persoane pozitive Covid. Nu este, practic, de mirare presiunea tot mai mare la care sunt supuse spitalele din România, în special secțiile de Terapie intensivă. În momentul de față, în spitalele din ţară mai sunt libere doar 16 paturi la ATI pentru bolnavii cu COVID-19, iar în Capitală mai sunt doar 6 locuri libere pentru bolnavii aflați în stare gravă.
Vaccin anti-Covid/ Foto: Profimedia
Situația dozelor de vaccin anti-Covid primite de România: Câte doze au EXPIRAT, câte au fost DONATE și câte au fost VÂNDUTE
Campania națională de imunizare anti-Covid nu decurge deloc în ritmul dorit de autorități, fapt recunoscut în repetate rânduri de reprezentanții statului român. Cifrele vorbesc și ele de la sine. La raportarea de ieri, spre exemplu, puțin peste 12.000 de români s-au vaccinat împotriva noului coronavirus, 9.351 cu prima doză și 2.675 cu doza de rapel. Până în prezent, țara noastră a primit peste 18.500.000 de doze de vaccin anti-COVID-19, din care a folosit puțin peste jumătate, fiind vaccinați mai puțin de 5,4 milioane de români. Totodată, au fost donate aproape 2,1 milioane de doze și vândute alte peste 2,2 milioane de doze. Totodată, 750.000 de doze de vaccin au expirat. 
Coronavirus copii
Se aglomerează spitalele de copii infectați cu COVID-19! 20 de minori sunt internați în secțiile ATI
Creștere DRAMATICĂ a românilor infectați cu COVID-19, varianta Delta - devenită variantă dominantă în țara noastră, în ultimele 24 de ore. Vorbim despre aproximativ 7000 de cazuri noi de ieri și până astăzi. Numărul deceselor a crescut și el de la 78 (luni) la 129 (astăzi), la fel și cel al bolnavilor internați în stare gravă în secțiile ATI: 952 (luni), 990 (marți). Nu mai este niciun secret faptul că virusul nu ocolește deloc copiii. Din contră, aceștia și tinerii sunt tot mai afectați de noua variantă Delta a coronavirusului. În prezent, din totalul pacienților internați, 230 sunt minori, 210 fiind internați în secții și 20 la ATI.
Hol de spital / Foto: Profimedia
Valul 4 lovește în plin: Încă un județ, în SCENARIUL ROȘU, val de INFECTĂRI în toată țara!
Bilanțul epidemiei de coronavirus din România a ajuns la 1.158.841 de cazuri de Covid-19 și 35.721 decese. Numărul persoanelor vindecate se ridică la 1.082.701. În scenariul ROȘU, cu o rată de incidență cumulată la 14 zile mai mare de 3/1000 de locuitori se află județele Ilfov și Satu Mare, cărora li s-a alăturat, astăzi, și Timișul. Capitala este și ea tot mai aproape de acest scenariu, ajungând, astăzi, la o rată de 2,91 la mie. Accesează pagina Realitatea.NET Coronavirus pentru informații LIVE - VEZI AICI bilanțul Covid.
Raed Arafat, secretar de stat în MAI / Foto: Inquam Photos / George Calin
Alexandru Rafila: "Este foarte greu să nu fii infectat". Cum vor arăta următoarele valuri ale pandemiei
Akexandru Rafila a făcut, astăzi, o afirmație pe cât de alarmantă, pe atât de pertinentă având în vedere cifrele raportate zilnic de autorități. Mai exact, Rafila a precizat că în această perioadă „este foarte greu să nu fii infectat” cu Covid-19. Referitor la următoarele valuri ale pandemiei de coronavirus, șeful DSU a spus că acestea nu se vor mai constitui în „probleme de sănătate publică”.
Florin Cîțu, prim-ministrul României / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Cîțu vrea ANCHETĂ privind modul în care a fost pregătit valul 4 al pandemiei de Covid-19. Unde "bate" premierul
Premierul Florin Florin Cîţu a anunţat că va cere efectuarea unei anchete pentru știi cum a fost pregătit valul 4 al pandemiei de coronavirus. Afirmația șefului Executivului vine în contextul unei creșteri dramatice a infectărilor cu Covid-19. La raportarea de ieri au fost anunțate 3342 cazuri noi de infecție cu virusul SARS-CoV-2, înregistrate în doar 24 de ore, și 78 de decese. La Terapie Intensivă erau internați, în stare gravă, 952 de pacienți COVID. Situația este cu atât mai tensionată, cu cât știm încă de ieri că Bucureștiul a rămas fără locuri libere la ATI. La nivelul întregii țări, la Terapie Intensivă mai sunt libere doar 19 paturi.  
Raed Arafat, secretar de stat în MAI / Inquam Photos / Octav Ganea
Raed Arafat: "Situaţia este una îngrijorătoare. Avem creșteri continue". Care este IMPACTUL REAL al valului 4 asupra copiilor
Situaţia privind evoluţia cazurilor de COVID-19 în această perioadă a pandemiei este „îngrijorătoare”. O spune chiar șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat făcând din nou apel la populaţie să se vaccineze şi să respecte regulile de protecţie sanitară. Mai mult decât atât, acesta spune că, potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), impactul bolii asupra copiilor în valul 4 al pandemiei "nu este cel bănuit". 
Incendiu vegetație Grecia - imagine de arhivă
Incendiu de PROPORȚII în apropierea Atenei. Autoritățile au decis EVACUAREA populației, ca măsură de protecție
După episoadele din vară, Grecia se confruntă din nou cu incendii situate în imediata apropiere a capitalei, Atena. De această dată, vorbim despre un incendiu de pădure, care a izbucnit, luni seara, în staţiunea balneară Nea Makri, situată la 38 de kilometri nord-est de Atena. Ca măsura de protecție, s-a decis evacuarea populației din zonă. Pentru a face față luptei cu focul au fost mobilizate aproximativ 20 de vehicule utilitare și 70 de pompieri.
Secție COVID spital / Foto: Profimedia
Varianta Delta face PRĂPĂD: Niciun loc liber la ATI, în Capitală. Care este situația la nivelul întregii țări
Semnal de alarmă după bilanțul îngrijorător de astăzi. Doar 19 paturi mai sunt libere la nivel naţional pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2, iar în Bucureşti nu mai există niciun pat liber în momentul de față, potrivit celor mai noi date făcute publice de Grupul de Comunicare Strategică (GCS). 
Vaccinare antiCovid
Campania de vaccinare din școli, blocată de GDPR. Sorin Cîmpeanu: Avem o problemă de reglementare. Suntem în discuții cu Ministerul Sănătății și INSP
Campania de vaccinare anti-Covid în școli trebuia să înceapă chiar în prima zi de școală, după cum anunța medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei nationale de vaccinare, însă situația este blocată, în prezent, din cauza reglementărilor privind prelucrarea datelor cu caracter personal legată de formularele ce trebuie completate, susține ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.Vorbim despre formularul pus pe site-ul vaccinarecovid.gov.ro, de exprimare a acordului informat al pacientului, pentru minori și pentru adulți.
Copii în prima zi de școală / Profimedia
Cifre ALARMANTE: 230 de copii infectați cu COVID-19. Câți minori se află în stare gravă, la ATI
Numărul românilor infectați cu COVID-19, varianta Delta - devenită recent oficială în țara noastră, crește în mod alramant, astăzi fiind raportate peste 3.340 de cazuri noi. Și mai îngrijorător este că virusul nu mai ocolește deloc copiii. Din contră, aceștia și tinerii sunt tot mai afectați de noua variantă a coronavirusului. În prezent, din totalul pacienților internați, 230 sunt minori, 210 fiind internați în secții și 20 la ATI.
Sorin Câmpeanu, ministrul Educației / Foto: Inquam / Octav Ganea
Cîmpeanu: "Am cerut inspectorilor şcolari judeţeni să citească atent ordinul comun şi să îl aplice. Nu ne jucăm cu copii deschise şcoala - închide şcoala"
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, susține că decizia privind desfăşurarea cursurilor se ia săptămânal în funcţie de rata de infectare înregistrată în ziua de vineri, iar, în prezent, doar unităţile de învăţământ din 13 localităţi se află în situația de a  desfăşura cursuri online, potrivit reglementărilor în vigoare. Vorvim aici despre cinci localităţi în judeţul Satu Mare, două în Cluj şi câte una în Sibiu, Caraş-Severin, Neamţ, Arad, Dolj şi Sălaj.
Oameni în autobuz, în Capitală / Profimedia
Ilfovul a intrat în SCENARIUL ROȘU, alte 4 județe și Capitala vin puternic din spate! - Graficul cu indicele de infectare la nivel de județe
Bilanțul epidemiei de coronavirus din România a ajuns la 1.152.052 de cazuri de Covid-19 și 35.592 decese. Numărul persoanelor vindecate se ridică la 1.079.814. Județul Ilfov tocmai a intrat în scenariul ROȘU, cu o rată de incidență cumulată la 14 zile de 3,06/1000 de locuitori, alături de Satu-Mare (3,28), urmate de Timiș (2,77) și Bistrița-Năsăud (2,68). Situația este îngrijorătoare și în în municipiul București (2,57) și județele Maramureș (2,49) și Cluj (2,29). 
Facturi uriașe la gaze și energie electrică
Plafonarea prețului la energie, susținută la unison de reprezentanți ai PNL și PSD: "Este singura soluție". Cine spune asta
Creșterea prețurilor la energie și gaze, venită la scurt timp după scumpirile la alimente, stârnește un val de îngrijorare în rândul românilor, care nu știu de unde și ce să mai taie pentru a face față perioadei extrem de dificile care va urma. În tot acest timp, premierul Florin Cîțu pare să fi uitat că rolul său este acela de a guverna, focusul său în momentul de față fiind mai degrabă pe bătălia internă din PNL, mai exact pe câștigarea fotoliului de președinte al partidului, la congresul din 25 septembrie, decât pe soarta populației. În acest context extrem de sensibil, tot mai multe voci din sfera politică susțin la unison că singura soluție având în vedere iarna care bate la ușă este plafonarea prețurilor la gaze și energie.
Mircea Coșea, profesor de economie
Povara creșterii prețurilor la energie și gaza apasă nimicitor pe umerii românilor. Mircea Coșea: "În România, Guvernul nu lucrează pentru protecția consumatorului, ci a producătorului"
În timp ce premierul României se laudă ba că e antrenorul naționalei, ba că e superman, marile state europene chiar fac ceva pentru a-și proteja cetățenii. Sărăcia energetică atrage după sine colapsul economic. Asta pare să fi înțeles, de exemplu, guvernul italian care chiar din luna iunie a alocat fonduri publice pentru a reduce povara prețurilor. Profesorul de economie, Mircea Coșea, are un punct de vedere mai mult decât avizat, însă extrem de tranșant: plafonarea prețurilor la energie ar fi posibilă, dacă Guvernul ar vrea asta.
Rusia, atac armat la o universitate din Perm / Captură video Twitter
Incident ARMAT la o universitate din Rusia: Cel puțin 8 morți confirmați și 6 răniți. Imagini ȘOCANTE cu studenții care sar de la etaj
Cel puțin opt oameni au murit și alți șase au fost grav răniți în urma unui atac armat care a avut loc într-un campus universitar din Rusia. Studenții au fost alertați pe pagina de Facebook a universității și sfătuiți să se baricadeze în sălile de curs. Imaginile publicate pe Twitter arată cum aceștia sar disperați de la geamurile sălilor de curs pentru a-și salva viața. Din primele informații, atacatorul a fost ucis de trupele speciale.