"Formularul care va fi elaborat de către cei în drept - Ministerul Sănătăţii - va avea o primă întrebare: este sau nu este vaccinat. Dacă este vaccinat, nu mai trebuie răspuns la cea de a doua întrebare care va avea trei variante de răspuns: Da; Nu; Indecis", a arătat Cîmpeanu, citat de Agerpres.
Ministrul Educației a ținut să sublinieze că formularele de exprimare a intenţiei de vaccinare nu sunt obligatorii şi nu constituie obligaţie de imunizare.
"Nicio şcoală nu a solicitat încă echipe mobile de vaccinare deoarece nu s-a aprobat încă din perspectiva juridică formularul de exprimare a intenţiei de vaccinare. Sunt dificultăţi din perspectiva bazei legale - respectarea GDPR, impusă de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal. Ministerul Educaţiei a transmis către Ministerul Sănătăţii o solicitare de sprijin pentru elaborarea unui formular privind intenţia de vaccinare din care să reiasă trei variante de răspuns cu privire la intenţia de vaccinare: Da, Nu, Indecis", a arătat ministrul.
Formularul care va fi elaborat de Ministerul Sănătăţii urmează să fie transmis de către Ministerul Educaţie în şcoli având ca scop "sprijinirea celor care beneficiază de acordul informat" al părinţilor sau tutorilor legali pentru organizarea de echipe mobile de vaccinare.
În urma răspunsurilor primite se vor putea organiza echipele mobile de vaccinare în şcoli de către CNCAV în colaborare cu DSP.
Reamintim că, la începutul lunii iulie, șeful CNCAV, medicul militar, Valeriu Gheorghiță afirma că, odată cu începerea școlii, respectiv pe 13 septembrie, elevii de peste 12 ani, dar și părinții sau angajații școlilor se vor putea vaccina și la școală. În acest scop, autoritățile urmau să pună la dispoziție 476 de cabinete medicale dotate corespunzător pentru vaccinare în toată țara.