Pentru Dana Bărăgan, scrisul este cea mai complexă formă de comunicare, o pasiune dobândită încă din copilărie și cultivată de-a lungul anilor. S-a alăturat echipei Realitatea.NET în martie 2020, abordând cu precădere domeniile politic, social și eveniment. A absolvit Facultatea de Filosofie și Jurnalism, fiind pasionată de comunicarea politică, strategii de comunicare, arta manipulării și a persuasiunii – domenii în care a făcut și un masterat. Orientul Îndepărtat reprezintă un izvor nesecat de inspirație, la fel și limbile asiatice, de care este fascinată. În timpul liber, scrie poezii, organizează evenimente culturale și activități pentru copii, dar scrie și articole și știri despre cultura coreeană.

Articolele autorului Dana Bărăgan:

Emilian Imbri, managerul Institutului Victor Babeș din Capitală: Strategia națională de vaccinare trebuie respectată
Emilian Imbri, managerul Institutului Victor Babeș din Capitală: Strategia națională de vaccinare trebuie respectată
Managerul Institutului "Victor Babeș" din București, medicul Emilian Imbri, a declarat, astăzi, într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS, că strategia națională de vaccinare antiCovid trebuie respectată, eventualele pierderi în cazul dozelor de vaccin rămase după diluția serului fiind "planificate". "Daca nu sunt foarte mari (pierderile -n.r.), nu e o problema", a afirmat Imbri. 
Scumpirile din 2021, prețurile ar putea EXPLODA. Ce spune Valeriu Tabără, fost ministru al Agriculturii, despre creșterea prețurilor la produsele de bază
Scumpirile din 2021, prețurile ar putea EXPLODA. Ce spune Valeriu Tabără, fost ministru al Agriculturii, despre creșterea prețurilor la produsele de bază
Seceta de anul trecut creste prețurile la raft. Marii fermieri preconizează că preţurile la pâine şi carne vor creşte în momentul în care marii procesatori vor fi nevoiţi, la rândul lor, să achiziţioneze materie primă cu sume mult mai mari decât până acum. Este practic, un lanţ, determinat de producţiile foarte mici la cereale înregistrate în acest an, seceta fiind principala cauză, relatează Realitatea PLUS. 
Distribuția COVID-19 pe județe. Unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri în ultimele 24 de ore
Distribuția COVID-19 pe județe. Unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri în ultimele 24 de ore
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.194 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (COVID-19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Pentru prima dată după mult timp, Capitala este detronată de alte județe, și asta după ce în ultimele 24 de ore au fost raportate doar 94 de cazuri noi în București. Patru județe au înregistrat peste 100 de cazurid e ieri și până astăzi, și anume Cluj - 100, Mureș - 111, Galați - 117 și Ilfov - 223, care este fruntaș din acest punct de vedre. 
Ion Ștefan, medic infecționist Spitalul Militar, despre campania de vaccinare:
Ion Ștefan, medic infecționist Spitalul Militar, despre campania de vaccinare: "Trebuie respectat planul inițial și să ținem cont de intenția populației"
Ion Ștefan, medic infecționist Spitalul Militar din Capitală, a declarat, astăzi, în cadrul emisiunii "Sănătatea la cotrol", realizată de jurnalista Realitatea PLUS, Cristina Răduță, că România va urma programul național de vaccinare stabilit de autorități, "lăsând la oparte inconsecvența în aprovizionare". "Trebuie respectat planul inițial și să ținem cont de intenția de vaccinare a populație", a afirmat medicul.
Cristian Oancea, manager Spital Victor Babeș Timișoara:
Cristian Oancea, manager Spital "Victor Babeș" Timișoara: "Trebuie să punem în balanță ce ne dorim: să trecem prin boală și să riscăm să rămânem cu sechele sau să ne vaccinăm?"
Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infectioase din Timisoara a vorbit, astazi, intr-o interventie telefonica la Realitatea PLUS, despre eficienta vaccinului antiCovid, dar si despre situatia cadrelor medicale din spitalul pe care-l conduce, vaccinate impotriva noului coronavirus. "Trebuie sa punem in balanta ce ne dorim: sa trecem prin boala si sa riscam sa ramanem cu sechele, sa nu mai existe paturi in spital sau sa ne vaccinam? Daca lumea e bine informata, va lua decizia in cunostinta de cauza", a spus doctorul Oancea.
beatrice mahler
300 de cadre medicale de la Institutul Marius Nasta s-au vaccinat anti-Covid. Beatrice Mahler: "Vaccinul rămâne o soluție, iar noi putem fi un exemplu"
Beatrice Mahler, managerul institutului Marius Nasta din Capitala a declarat, astazi, intr-o interventie telefonica la Realitatea PLUS, ca vaccinul antiCovid-19 "este solutia" in lupta cu pandemia de coronavirus, iar faptul ca medicii din prima linie care lupta cu infectia s-au vaccinat deja "pot fi un exemplu si o carte de incredere pentru romani".
Rata de infectare în România: CÂTE județe se află în SCENARIUL ROȘU - situația la zi
Rata de infectare în România, în SCĂDERE. Doar 4 județe în scenariul roșu
Grupul de Comunicare Strategică a prezentat, în urmă cu doar câteva momente, ultimele cifre în ceea ce privește rata de infectare cu noul coronavirus la nivelul județelor țării. Potrivit graficului, Ilfovul și Capitala continuă să aibă cel mai mare indice de infectare cumulată la 14 zile. Totuși, în vreme ce Ilfovul se menține peste pragul de 4/1000 de locuitori, Capitala a reușit să scadă sub acest prag.
Imagine de arhivă
Suspiciune „puternică” a variantei britanice a Covid-19 la un șofer de TIR român, arestat în Franța
Doi deținuți români, nou-veniți la centrul de arest preventiv din Dunkerque, Franța, au prezentat rezultate pozitive la testul pentru Covid-19. Îngrijorările au crescut după ce unul dintre ei a devenit “puternic suspectat” de a fi un purtător al variantei britanice a noului coronavirus, despre care se crede că este mult mai contagioasă față de varianta inițială, relatează France 3.
Mesajul președintelui Iohannis de Anul Nou:
Mesajul președintelui Iohannis de Anul Nou: "Ne aflăm la finalul unui an dificil". De CE depinde revenirea la normalitate
Președintele Klaus Iohannis a transmis, astăzi, românilor un mesaj cu prilejul Anului Nou. În mesajul său, șeful statului suține că "ne aflăm la finalul unui an extrem de dificil, în care viața noastră a fost schimbată radical de o pandemie fără precedent". Reîntoarcerea la normalitatea - spune președintele - "este tot mai aproape, dar depinde de fiecare dintre noi". 
Rata de infectare în România: CÂTE județe se mai află în SCENARIUL ROȘU - situația la zi
Rata de infectare în România: CÂTE județe se mai află în SCENARIUL ROȘU - situația la zi
Grupul de Comunicare Strategică a prezentat, în urmă cu doar câteva momente, ultimele cifre în ceea ce privește rata de infectare cu noul coronavirus la nivelul județelor țării. Potrivit graficului, Ilfovul și Capitala continuă să aibă cel mai mare indice de infectare cumulată la 14 zile, ambele cu o rată de peste 4 la mia de locuitori. Șase județe se află în scenariul roșu, cu o rată de infectare de peste 3/1000 de locuitori. 
Distribuția COVID-19 pe județe. Unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri în ultimele 24 de ore
Distribuția COVID-19 pe județe. Unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri în ultimele 24 de ore
Autoritățile au anunțat, în urmă cu puțin timp, noul bilan al infectărilor cu COVID-19. Potrivit cifrelor, față de raportarea precedentă au fost înregistrate 4.322 cazuri noi de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Dintre acestea, cele mai multe cazuri s-au înregistrat, în continuare, în Capitală, vorbim despre 1.178 de cazuri noi înregistrate în ultimele 24 de ore.
Imagine de arhivă
Au început să curgă amenzile pentru nerespectarea măsurilor de protecție. Georgian Drăgan, Poliția Română: "Oamenii trebuie să se gândească că nu vor fenta legea, ci sănătatea lor"
Au început deja să curgă amenzile pentru petreceri. Cu câteva ore în urmă, polițiștii au intervenit la un restaurant dintr-o comună ieșană în care se distrau 40 de persoane. Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române, a afirmat, într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS, că oamenii ar trebui să fie conștienți de situația pandemică în care ne aflăm și să nu încerce "să fenteze legea pentru că singurul lucru pe care îl vor fenta va fi sănătatea lor".
Unde găsim cea mai mare rată de infectare din România - GRAFICUL, la zi
Rata de infectare din România - GRAFICUL, la zi: Doar 6 județe mai sunt în scenariul ROȘU
Grupul de Comunicare Strategică a prezentat, în urmă cu doar câteva momente, ultimele cifre în ceea ce privește rata de infectare cu noul coronavirus la nivelul județelor țării. Potrivit graficului, nu au apărut schimbări majore, și asta deoarece Ilfovul și Capitala continuă să aibă cel mai mare indice de infectare cumulată la 14 zile. Totuși, ambele au scăzut sub pragul de 5, respectiv 4,84 - Ilfov și 4,02 - București. Vestea bună este că 6 județe se mai află în scenariul roșu, inclusiv Municipiul București.
Cum arată finalul de an din punctul de vedere al distribuția COVID-19 pe județe
Cum arată finalul de an din punctul de vedere al distribuția COVID-19 pe județe
Autoritățile au anunțat, în urmă cu puțin timp, noul bilan al infectărilor cu COVID-19. Potrivit cifrelor, față de raportarea precedentă au fost înregistrate 4.875 cazuri noi de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Dintre acestea, cele mai multe cazuri s-au înregistrat, și astăzi, tot în Capitală. Mai exact, vorbim despre 1.221 de cazuri noi înregistrate de ieri și până astăzi.
Tragedia unui cuplu american: Și-au luat toate măsurile de protecție împotriva COVID, dar au făcut o singură alegere greșită, care le-a adus SFÂRȘITUL
Tragedia unui cuplu american: Și-au luat toate măsurile de protecție împotriva COVID, dar au făcut o singură alegere greșită, care le-a adus SFÂRȘITUL
Mike și Carol Bruno au făcut tot posibilul pentru a evita infectarea cu Covid-19. Au renunțat să mai găzduiască adunările tradiționale mari de familie cu care erau obișnuiți și s-au limitat la apelurile telefonice și conferințele video cu familia, deși nu trăiau departe de aceasta. O simplă vizită de familie realizată cu un scop absolut banal a revendicat ambele vieți.
COVID-19, la un an de zile de conviețuire: Ce știm și, mai ales, ce NU ȘTIM despre coronavirus? Când se va termina pandemia?
COVID-19, la un an de zile de conviețuire: Ce știm și, mai ales, ce NU ȘTIM despre coronavirus? Când se va termina pandemia?
Zilele acestea se împlinește un an de când OMS-ului i-au fost raportate primele cazuri de infecție cu COVID-19 apărute în provincia chineză Wuhan. Nimeni nu bănuia pe atunci ce amploare vor lua aceste cazuri și nici că epidemia din China se va transforma într-o pandemie, care va da peste caz viața unei întregi planete, ducâd la o criză sanitară și economică de amploare, căreia încercăm, în continuare, să îi facem față. Chiar și așa, la aproximativ un an de la prima infectare și un bilanț negru de 1,7 milioane de decese în întreaga lume și peste 81 de milioane de contagiuni raportate, există încă multe lucruri pe care nu le știm despre Covid-19. Unde mai pui că au apărut și vor continua, se pare, să apară mutații ale virusului care stârnesc noi semne de îngrijorare. Toate speranțele stau acum în vaccinurile dezvoltate în timp record, care ar putea pune capăt acestei pandemii, nu se știe însă când și cu ce costuri.