Pentru Dana Bărăgan, scrisul este cea mai complexă formă de comunicare, o pasiune dobândită încă din copilărie și cultivată de-a lungul anilor. S-a alăturat echipei Realitatea.NET în martie 2020, abordând cu precădere domeniile politic, social și eveniment. A absolvit Facultatea de Filosofie și Jurnalism, fiind pasionată de comunicarea politică, strategii de comunicare, arta manipulării și a persuasiunii – domenii în care a făcut și un masterat. Orientul Îndepărtat reprezintă un izvor nesecat de inspirație, la fel și limbile asiatice, de care este fascinată. În timpul liber, scrie poezii, organizează evenimente culturale și activități pentru copii, dar scrie și articole și știri despre cultura coreeană.

Articolele autorului Dana Bărăgan:

Adrian Marinescu, despre importanța vaccinării antiCovid:
Adrian Marinescu, despre importanța vaccinării antiCovid: "Avem nevoie să se facă într-un interval cât mai scurt pentru ca mutațiile care pot să apară ulterior să nu influențeze. În caz contrar..."
Adrian Marinescu, medic primar infecționist Institutul Matei Balș din Capitală, a vorbit, astăzi, într-o intervenție prin Skype, la Realitatea Plus, despre felul în care se simte după administrarea primei doze a vaccinului antiCovid în weekend-ul care tocmai s-a încheiat, precum și despre importanța vaccinării în lupta cu pandemia de coronavirus. "Avem nevoie ca aceasta vaccinare să se facă într-un interval cat mai scurt (...) tocmai pentru că vrem cu mutațiile care pot să apară ulterior să nu influențeze (...) În caz contrar pot să apară niște modificări și să fie nevoie, de exemplu, ca acel vaccin să fie updatat". 
Distribuția COVID-19 pe județe. Unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri în ultimele 24 de ore
Distribuția COVID-19 pe județe. Explozie de cazuri în județe cândva fruntașe în ceea ce privește pandemia de coronavirus
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.620 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, virusul provocat de infecția cu noul coronavirus, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Dintre acestea, cele mai multe cazuri s-au înregistrat în Capitală (958). Pe locurile următoare se situează județele Constanța (166), Timiș (97), Cluj (97), Argeș (87), Iași (76), Galați (72) și Ilfov (60).
A devenit funcțională platforma pentru raportarea reacțiilor adverse după vaccinarea anti-COVID
A devenit funcțională platforma pentru raportarea reacțiilor adverse după vaccinarea anti-COVID
La doar două zile după ce primele vaccinuri împotriva noului coronavirus au ajuns în România, iar primele persoane din rândul acdrelor medicale aflate în lupta cu virusul au fost deja vaccinate a devenit funcțională și platforma pentru raportarea unor eventuale reacții adverse după vaccinarea împotriva COVID-19. Astfel, orice persoană care are reacții adverse severe după ce i-a fost administrat vaccinul anti-COVID poată raporta acum acest lucru. 
 Andreea Moldovan, directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov, după vaccinarea antiCovid:
Andreea Moldovan, directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov, după vaccinarea antiCovid: "Nu l-am face dacă n-am fi SIGURI că vaccinul protejează"
Directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov a primit vaccinul antiCovid în urmă cu 24 de ore. Medicul Andreea Moldovan spune că se simte bine bine după vaccinare și nu are niciun fel de reacții adverse. "Sunt mulțumită și împăcată că am făcut acest vaccin", a declarat medicul, într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS. 
Medicul Radu Țincu, despre vaccinul antiCovid:
Medicul Radu Țincu, despre vaccinul antiCovid: "Nimeni nu poate garanta că o nouă mutație va putea face ca vaccinul sa fie eficient"
Campania de vaccinare a început în mai multe țări din Europa, inclusiv în țara noastră însă autoritățile străine au anunțat ca noua tulpina de coronavirus face ravagii. Medicul primar ATI Floreasca, Radu Țincu, vorbește, într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS, despre cât de eficient este vaccinul antiCovid împotriva noii versiuni de coronavirus și care sunt categoriile de persoane exceptate de la vaccinare. 
Imagine de arhivă
Institutul „Cantacuzino”, centrul național de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19, autorizat de ANMDMR
Încă o veste bună pentru români în lupta cu COVID-19! Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) a eliberat autorizația de distribuție angro Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Această autorizație se eliberează în vederea distribuției medicamentelor cu autorizație de punere pe piață, în statele membre ale Spațiului Economic European, informează un comunicat de presă.
Rata de infectare în România: Unde ne aflăm din punctul de vedere al indicelui de infectare cu COVID-19
Rată de infectare RIDICATĂ în București și Ilfov înainte de Sărbători
Autoritățile au raportat, astăzi, 5.459 de noi infectări, la 25.840 de teste făcute, și 130 de decese. Nivelul ratei de infectare rămâne însă la un nivel îngrijorător în mai multe zone, în ciuda impunerii carantinei. Este și cazul județului Ilfov, unde rata de infectare este în continuare extrem de ridicată. Mai exact, vorbim despre 6,32 la mia de locuitori. Și în Capitală rata de infectare este la un nivel ridicat, respectiv 5,3  la 1.000 de locuitori. 
Distribuția COVID-19 pe județe. Unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri în ultimele 24 de ore
Distribuția COVID-19 pe județe. Capitala se apropie, din nou, de pragul de 1000 de infectări pe zi
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.459 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (COVID-19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Cele mai multe noi infectări s-au înregistrat în continuare în București, capitala apropiind-se din nou de pragul de 1000 de infectări pe zi. Creștere a cazurilor noi de coronavirus și în județele Ilfov (326), Timiș (299) și Constanța (236).
Lista miniștrilor PNL, propusă de Florin Cîțu, APROBATĂ la finalul unei ședințe tensionate
Lista miniștrilor PNL, propusă de Florin Cîțu, APROBATĂ la finalul unei ședințe tensionate
Liberalii, în ședință de urgență la sediul partidului din Modrogan, acolo unde a avut loc, pentru mai bine de o două ore, Biroul Politic Național (BPN) al partidului. Discuțiile au vizat listele cu miniștrii cabinetului Cîțu și, potrivit unor surse politice, au fost destul de aprinse, motivul disensiunilor reprezentându-l modul în care liderul Ludovic Orban a purtat negocierile privind distribuirea portofoliilor, mai exact, cedarea unor portofolii cheie în favoarea partenerilor de coaliție de la USR-Plus. Discuțiile s-au finalizat după miezul nopții prin votul dat listei de ministri propuse de Cîțu, care a primit 63 de voturi ”pentru”, 2 voturi ”împotrivă” și 5 abțineri.
Noua variantă de coronavirus: Ce știm despre ea și cât de eficiente sunt vaccinurile deja dezvoltate pentru a lupta cu aceasta?
Noua variantă de coronavirus: Ce știm despre ea și cât de eficiente sunt vaccinurile deja dezvoltate?
Răspândirea rapidă a unei noi variante de coronavirus stă la baza introducerii unor reguli stricte de urgență de nivelul patru pentru milioane de englezi, restricții mai dure privind perioada de Crăciun în Anglia, Scoția și Țara Galilor, precum și în alte țări care au pus Marea Britanie pe lista “neagră”, emițând inderidicții de călătorie înspre și dinspre această țară. Apare însă întrebarea: cum s-a ajuns la această formă a virusului în unele părți ale Angliei în doar câteva luni și cât de tare ar trebui să ne îngrijorăm din cauza noi mutații?
Rata de infectare în România: Unde ne aflăm din punctul de vedere al indicelui de infectare cu COVID-19
Rata de infectare în România: Unde ne aflăm din punctul de vedere al indicelui de infectare cu COVID-19
Autoritățile au raportat, astăzi, 2.489 de noi infectări, la 7.116 de teste făcute, și 87 de decese. Nivelul ratei de infectare rămâne însă la un nivel îngrijorător în mai multe zone, în ciuda impunerii carantinei. Este și cazul județului Ilfov, unde rata de infectare este în continuare extrem de ridicată. Mai exact, vorbim despre 6,73 la mia de locuitori. Și în Capitală rata de infectare este la un nivel ridicat, respectiv 6,03 la 1.000 de locuitori. 
Distribuția COVID-19 pe județe. Unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri în ultimele 24 de ore
Distribuția COVID-19 pe județe. Unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri în ultimele 24 de ore
Bilanțul epidemiei de coronavirus din România a ajuns, astăzi, la 593.783 de cazuri de Covid-19, cu 2.489 de ieri și până astăzi. Cele mai multe cazuri noi de contaminare față de ziua precedentă s-au înregistrat în București - 341. Numărul mic de cazuri se datorează numărului redus de teste. Vorbim despre 7.116 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 5.310 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.806 la cerere.
Rata de infectare în România: CÂTE județe se află în SCENARIUL ROȘU - situația la zi
GRAFIC cu incidența COVID-19 în România: EXPLOZIE de infectări în județul Ilfov
Bucureștiul, devansat de județul Ilfov în ceea ce privește rata de infectare cumulată la 14 zile cu COVID-19. Astfel, Capitala se află, în continuare, sub pragul de 7/1000 de locuitori, respectiv 6,57, în vreme ce Ilfocul a trecut peste pragul de 7, ajungând astăzi la 7,15. Județul Constanța se află pe muchie, ajungând, astăzi, la pragul de 6. Zece 10 județe sunt peste pragul de 3 în prezent. 
Distribuția COVID-19 pe județe. Unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri în ultimele 24 de ore
Distribuția COVID-19 pe județe. Unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri în ultimele 24 de ore
Capitala se află în continuare pe primul loc în topul îmbolnăvirilor din România în ultimele săptămâni, potrivit bilanțului anunțat în urmă cu puțin timp de autorități, cu peste 1.000 de cazuri înregistrate de ieri și până astăzi. Ilfovul, Constanța și Iași au înregistrat cele mai multe infectări în ultimele 24 de ore, după București. Pe locurile următoare se află județele Constanța - 332, Brșov - 314 și Ilfov - 303. 
Patru condamnați din dosarul
Patru condamnați din dosarul "Ferma Băneasa", de negăsit. Care este ultimul nume adăugat pe lista persoanelor urmărite internațional
Un alt nume se adaugă pe lista celor dați în urmărire internațională în dosarul "Ferma Băneasa". În prezent, patru condamnați din acest dosar care sunt de negăsit. Vorbim despre Paul al României, Tal Silberstein, Benjamin Steinmetz și Nela Ignatenko, care au fost deja dați deja în urmărire națională iar autoritățile au cerut emiterea unui mandat internațional de arestare. Și Remus Truică a fost condamnat la închisoare cu executare în dosarul fermei Băneasa, dar a fost găsit acasă de polițiști, relatează Realitatea PLUS.
CCR, sesizată de Instanța supremă pe legea care îi salvează de închisoare pe evazioniști dacă achită prejudiciul
CCR, sesizată de Instanța supremă pe legea care îi salvează de închisoare pe evazioniști dacă achită prejudiciul
Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a decis, astăzi, să sesizeze Curtea Constituțională a României (CCR) asupra legii adoptate marți de deputați prin care persoanele inculpate pentru evaziune fiscală scapă de închisoare, dacă prejudiciul este până la 100.000 de euro și dacă îl achită integral. Sesizarea de neconstituţionalitate vizează actul normativ în întregime, iar unul dintre argumente este că forma adoptată de Camera Deputaților, for decizional în acest caz, modifică substanțial obiectul de reglementare și configurația legii adoptate de Senat, relatează HotNews.ro.