"Prima serie de vaccinare e adresata personalului din spitale. Aici vorbim despre tot ce este angajat cu acte in regula in spitale, de la instalatori, personal testa, inclusive studentii care sunt repartizati si platiti - mai ales pentru spitalele clinice - toata lumea beneficiaza de acest vaccin, cu conditia sa isi si doreasca sa il faca", a afirmat Imbri.
Potrivit medicului, dintr-un flacon avem 5 persoane care se pot vaccina pe baza de palnificare: "Daca, sa zicem, intr-o zi avem 120 de pers planificate, atea persoane vaccinam (...) Aceste lucruri se inseriaza. Ele vin special aceste prime doze pentru personal medical. Serul poate sta la frigider 6 zile. Sa zicem 5, ca sa fim siguri. (...) Din cei peste 500 de salariati de la Spitalul Victor Babes, care au semnat ca vor sa se vaccineze, s-au vaccinat aproape toti".
Managerul Spitalului Victor Babes a precizat ca in urma campaniei de vaccinare desfasurate la nivelul unitatii medicale pe care o conduce au mai rams 5 doze nefolosite, precizand ca a anuntat Comisia de vaccinare despre asta si ca dozele "le-a intros inapoi".
"De aici pierdem sirul (in sensul ca nu mai stie ce se intampla cu acele doze - n.r.). INSP a venit si le-a preluat", a mai spus Imbri, adaugand: "Nu trebuie sa va speriati pentru ca sunt niste pierderi planificate. Daca nu sunt foarte mari – nu e o problema. Fiecare manager poate sa isi asume responsabilitatea si sa procedeze de cuviinta. Domnul manager al Spitalului din Gaiesti nu a facut niciun rau si a vaccinat niste persoane.(...) Totusi, noi trebuie sa respectam strategia: daca s-a hotarat intai sa fie vaccinat corpul medical si tot ce lucreza in spitale, ii facem pe ei mai intai".