MENIU

Umbrelele şi şezlongurile din Vama Veche trebuie să fie din materiale bio-degradabile

Proprietarii de pensiuni din staţiunea Vama Veche care deţin active şi pentru plajele din zonă trebuie să amenjeze coşurile de gunoi, umbrelele şi şezlongurile din materiale bio-degradabile, potrivit unui protocol de protejare şi păstrare a zonei tradiţionale.

În Vama Veche a fost organizată, vineri, o întâlnire între reprezentanţii autorităţilor locale, Direcţia Apelor Dobrogea Litoral Constanţa şi organizaţia "Salvaţi Vama Veche", care sunt semnatarii unui protocol de protejare şi păstrare a zonei tradiţionale. Acţiunea organizată, vineri, "Despărţirea de plastic" va fi derulată pe parcursul acestei veri şi se va finaliza sezonul estival viitor.

Proprietarii care deţin pensiuni în zonă se ocupă şi de amenajarea plajelor, iar, pentru acest an, în baza protocolului, trebuie să se preocupe ca toate coşurile de gunoi, umbrelele şi şezlongurile să fie confecţionate din lemn sau stuf.

Mulţi dintre ei spun că este destul de costisitor, în comparaţie cu cele din plastic achiziţionate deja şi preferă să folosească material textile, dar nu au siguranţa că acest lucru va fi şi pe placul turiştilor.

Primarul comunei Limanu, de care aparţine zona Vama Veche, spune că, în cazul în care nu se vor respecta aceste solicitări, proprietarilor le poate fi suspendat dreptul de folosinţă al plajelor, care poate fi încredinţat altor persoane.

La rândul său, Mircea Toma, preşedintele "Salvaţi Vama Veche" spune că astfel Vama Veche va deveni singura zonă rustică de pe litoral, aşa cum este cunoscută şi la nivel internaţional şi pentru care trebuie păstrat aspectul atât de mult cunoscut în rândul turiştilor.

Mai multe articole despre:
plajă Vama Veche plastic