MENIU

Război în Ucraina, ziua 941. Noi ajutoare de la americani. Lovituri aeriene la Harkov - LIVE TEXT

Volodimir Zelenskki. Foto: Profimedia

Ucraina a intrat în ziua 941 a războiului. SUA a anunțat că trimite un nou lot de armament în Ucraina, cel mai consistent pachet de ajutor din ultimele luni. Pe de altă parte, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz a spus că Germania nu va furniza Ucrainei rachete „capabile să ajungă la Moscova”.

UPDATE 07:05 - Au avut loc trei lovituri aeriene în Harkov – două în districtul Șevcenkivski, una în districtul Kiev. Există victime, – primarul Terekhov. Guvernatorul regiunii Bryansk afirmă că alte 3 drone au fost doborâte deasupra regiunii.

5 persoane au fost rănite în urma loviturilor aeriene rusești la Harkov

UPDATE 

Statele Unite trimit un nou lot de armament în Ucraina. Este cel mai consistent ajutor din ultimele luni.

Statele Unite pregătesc un nou pachet de asistență militară pentru Ucraina, în valoare de 375.000.000 dolari, după mai multe luni în care ajutoarele trimise au avut valori mai reduse, au declarat doi oficiali americani pentru Reuters.

Anunțul oficial privind pachetul de asistență militară se va face, cel mai probabil, în cursul săptămânii viitoare. Armata ucraineană va primi vase de patrulare, muniție pentru bateriile de lansatoare de rachete HIMARS, piese de schimb ș.a. Este posibil ca mărimea și conținutul pachetului de asistență să se modifice în zilele următoare.

Din luna mai, SUA nu au trimis pachete de asistență în valoare mai mare de 275.000.000 dolari, prin utilizarea unui mecanism intitulat Presidential Drawdown Authority (PDA).

Mai multe articole despre:
razboi ucraina