MENIU

Sandu Geamănu,Tinel Niculae şi Paul Mihalache au fost reţinuţi pentru furtul a şapte maşini de lux

FOTO: RTV

Ilie Alexandru, cunoscut ca Sandu Geamănu, Tinel Niculae şi Paul Mihalache, cea de a treia persoană reţinută, marţi, la rândul ei, de procurori, sunt acuzaţi de furtul a şapte autoturisme de lux, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan. Aceştia au fost trimişi la judecătoria Sectorului 1, cu propunerea de arestare pentru 29 de zile.

Ilie Alexandru, cunoscut ca Sandu Geamănu, a fost reţinut, marţi după-amiază, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului Capitalei, şi a fost prezentat Judecătoriei Sectorului 1, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Informaţia a fost confirmată, pentru NewsIn, de purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, procurorul Oana Balaşa. Aceeaşi sursă a mai spus că, în acelaşi timp, au mai fost reţinute încă două persoane, una dintre acestea fiind Tinel Niculae, cealaltă Paul Mihalache.

Informaţia a fost confirmată pentru NewsIn de purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, procurorul Oana Bălaşa. Aceeaşi sursă a mai spus că, în acelaşi timp, au mai fost reţinute încă două persoane, una dintre acestea fiind Tinel Niculae. Toţi trei făceau parte dintr-o reţea care se ocupa cu furtul de maşini de lux.

Sandu Geamănu, Niculae Tinel, David Stan Constantin, Adrian Stănilă şi Ştefan Mărgean, ultimii fiind părţi vătămate în dosarul Becali, sunt judecaţi, încă din februarie 2008, de către magistraţii Judecătoriei Sectorului 4, pentru furt de maşini.

Procesul urmează să fie reluat pe 7 mai 2009. 

Toţi cei amintiţi, împreună cu alţi câţiva inculpaţi, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 pentru mai multe furturi de maşini din Bucureşti.

Potrivit unor surse judiciare, modul de operare al acestora era unul simplu. "Maşinile erau furate cu chei potrivite din faţa blocurilor din Bucureşti, apoi le erau schimbate plăcuţele şi apoi duse peste hotare", au explicat, pentru NewsIn, aceleaşi surse.

De mai bine de un an, magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 nu au reuşit să avanseze foarte mult în cercetarea judecătorească, dosarul trenând din cauza invocării lipsei de proceduri cu unul din inculpaţii aflaţi în Spania, au arătat sursele amintite.