MENIU

La Palatul Victoria se dezbate astăzi proiectul de buget pe 2009

FOTO: NewsIn

La Palatul Victoria are loc o nouă şedinţă de guvern pe marginea proiectului de buget pe acest an. În timp ce Executivul se pregăteşte să aprobe bugetul şi să-l trimită în Parlament, o parte dintre sindicalişti ameninţă cu proteste, nemulţumiţi de decizia guvernului de a nu le acorda creşterile salariale cerute.

Deşi premierul Emil Boc a anunţat luni, la finalul unei întâlniri maraton cu partenerii sociali, că bugetul pe acest an a fost finalizat şi că se bucură de susţinerea patronatelor şi a sindicatelor, lucrurile nu par să stea chiar aşa.

Preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, a fost chemat la Guvern de primul-ministru pentru a discuta despre măsurile incluse în proiect. Discuţia dintre cei doi survine la două zile după ce Emil Boc a declarat că a căzut la pace cu sindicatele în privinţa bugetului. Ulterior, sindicatele au negat aceste informaţii.

Subiectul de discuţie este bugetul pe 2009 pentru că marţi liderii BNS au atacat dur la adresa Guvernului, nefiind de acord cu varianta proiectului de buget propusă.

"Eu cred că a fost un exces de optimism din partea premierului deoarece chiar subsemnatul i-am spus la finalul întâlnirii că din punct de vedere al Blocului Naţional Sindical, noi suntem dispuşi să continuăm dezbaterile, consultările pe proiectul de buget pentru a duce în faţa Parlamentului un document bine structurat, transparent şi clar ancorat în necesităţile României lui 2009", a declarat vicepreşedintele BNS, Ovidiu Jurca. 

Mai multe articole despre:
buget guvern BNS lideri sindicali