MENIU

Arhiepiscopul Tomisului condamnă concubinajul, considerându-l „un păcat greu” care împiedică accesul la mântuire. Incredibil ce a mărturisit

Arhiepiscopul Tomisului, Înaltpreasfințitul Teodosie, a declarat că viața în concubinaj reprezintă „un păcat greu” care îi împiedică pe oameni să „urce spre cer”. Acesta a afirmat că persoanele care trăiesc în concubinaj se află „în slujba celui rău”, atrăgând atenția asupra importanței pocăinței.

Mărturisirile făcute de ÎPS Teodosie

Afirmațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni radio, unde ierarhul a răspuns unei femei care a trăit patru ani în concubinaj înainte de a se căsători și care îi ceruse un canon pentru a se îndrepta spiritual. „Am stat patru ani în concubinaj. Vreau să-mi dați un canon! Acum suntem cununați”, i-a scris aceasta arhiepiscopului.

În răspunsul său, IPS Teodosie a subliniat că femeia trebuie să se căiască pentru acești ani. „Toată viața de acum înainte să fiți într-o căință pentru cei patru ani! Atunci ați fost în slujba celui rău, pentru că ați trăit în patima desfrâului. Toate patimile au ca stăpân pe cel viclean, de aceea, căiți-vă și răscumpărați acest păcat greu, căci dacă nu-l răscumpărați, el nu vă va lăsa să urcați spre cer”, a spus arhiepiscopul.

Aceste declarații vin în contextul învățăturilor Bisericii Ortodoxe Române, care subliniază importanța căsătoriei ca sacrament și a vieții trăite conform canoanelor bisericești.