MENIU

Surse: PNL va cere alegeri anticipate, după demisia guvernului Ponta

Național-liberalii vor cere alegeri anticipate, după demisia guvernului Ponta, conform unor surse. 

Aceasta este este decizia luată, decoamdată neoficial, de liberali după ședinta care a durat o oră. Pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie ca președintele Klaus Iohannis să dizolve Parlamentul.

După ce Klaus Iohannis numește un nou premier, acesta trebuie să își formeze cabinetul. Vor mai urma alte perioade de negociere, mai apoi noul cabinet va merge în Parlament pentru a primi votul de încredere. Dacă nu îl va primi, întreaga procedură trebuie reluată.

Dacă de două ori noul Guvern cade consecutiv prin vot în Parlament se poate ajunge la situația în care Klaus Iohannis ar putea să dizolve Parlamentul.

Astăzi, după ce Victor Ponta a anunțat că demisionează din funcția de prim-ministru al României, prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat că gestul său era "absolut necesar", adăugând că liberalii nu vor mai sprijini niciun premier propus de PSD.

Victor Ponta a anunțat, miercuri, la Guvern, că-și depune mandatul. "Îmi depun mandatul de prim-ministru și al Guvernului României. Fac acest lucru pentru că, în anii în care am făcut politică, am rezistat la orice bătălie cu politicienii, niciodată nu mă bat cu oamenii. Supărarea, suferința legitimă a oamenilor nu trebuie să genereze în jocuri de putere cu efecte negative (...) Sper că depunerea să satisfacă așteptările celor care au protestat și să revenim la rațiune", a declarat Ponta.

Mai multe articole despre:
PNL demisie Ponta