MENIU

Stenograme incendiare din cazul Alfred Bulai. Cum plănuia prădătorul sexual să manipuleze ancheta procurorilor

Stenograme incendiare din cazul Alfred Bulai

Stenograme incendiare din dosarul scandalului sexual de la SNSPA! O discuție telefonică interceptată de procurori dezvăluie cum a plănuit Alfred Bulai să influențeze ancheta cu ajutorul asistentei sale de la catedră. Cei doi ar fi încercat să manipuleze martorii din dosar și chiar să plătească articole favorabile în presă. 

Realitatea Plus a prezentat stenograme din dosar, care cântăresc greu în instanță

– Bulai Alfred: Mă rog, acuma faza este că nu știu dacă pot să mai vorbesc cu A.R.. Că e colaborator la ăștia, nu știu dacă nu e… strică să fac o șmecherie.
– Benga Ioana-Corina: Hai, mă, trimiți la ăia cu bani și…
– Bulai Alfred: [...] Dacă plătești bine, foarte repede!

Este o parte din conversația telefonică dintre Alfred Bulai și Corina Ioana Benga, asistenta sa de la catedră audiată ca martor în dosar. Procurorii au interceptat apelul în timp ce profesorul acuzat că și-a abuzat sexual studentele se afla în arest la domiciliu. Din discuție reiese clar cum cei doi plănuiau să plătească articole favorabile în presă ca să influențeze ancheta.

- Bulai Alfred: De principiu… îîî… na, nu-mi dau seama, deci… Bine, el nu e… e asociat, nu e… na… nu… adică nu știu în ce măsură intră în povestea asta, că el era… eram deschis cu el, am fost în emisiuni, deci nu știu dacă… însă nu se gândește că e o problemă. Că el nu are acuma cum să publice, deci… zice… îi dai un articol…
[...]
– Bulai Alfred: … și-ți dă o chestie că va fi publicat (…) (n.red. – neinteligibil, replicile se suprapun)
– Benga Ioana-Corina: Da-da-da! Da.
– Bulai Alfred: … știi? Deci… că… ăștialalții care publică la fiecare două săptămâni, trei ar trebui să îți dea… că oricum… ei știu pe unii care-ți dau răspunsul în câteva zile și după aia, îți apare pe online.

Cei doi au discutat în detaliu și despre cine ar putea să îi ajute să publice articolele, dar și despre costurile operațiunii de spălare a imaginii.

– Bulai Alfred: adică tu poți să vorbești direct cu… ori cu H.R., ori cu ăsta de la Brașov… cu care ai vorbit la (…) (n.red. – neinteligibil, replicile se suprapun)
– Benga Ioana-Corina: Cu ăsta de la Brașov… l-aș suna… Bine, si H. a fost… extraordinar!
– Bulai Alfred: Cred că e… nu… e absolut ok, că ei n-au treabă cu toată povestea asta!
– Benga Ioana-Corina: Mă gândeam doar că ăsta de la Brașov e mai aproape.
– Bulai Alfred: Aaa, bun, dar… na… asta e… aceiași bani îi dai! Nu face pe o mie, două.
[...]
– Bulai Alfred:Oricum o să te rog să vorbești tu…
– Benga Ioana-Corina: Da, da, da, păi… eu, că…!
[...]
– Bulai Alfred: Adică, mă rog, nu vreau să aibă emoții… vor răspunde pozitiv așa, deci… Ca dacă sun eu… nu știu dacă e bine sau…
– Benga Ioana-Corina: Nu, las’ că sun eu (…) (n.red. – neinteligibil, replicile se suprapun)
– Bulai Alfred: Sunt ca PETRINI în «Cel mai iubit dintre pământeni». Știi?
– Benga Ioana-Corina: (n.red. – râde)

Tot din stenograme reiese și că cei doi ar fi încercat să identifice victimele care l-au reclamat în încercarea de a le convinge să își nuanțeze declarațiile în fața anchetatorilor. 

Noi dezvăluiri șocante despre cum își abuza Alfred Bulai studentele: "Cu cine ai face sex, cu mine sau cu Satana?"