MENIU

Scandal în PNL. Cereri de demisie la nivel înalt!

Scandalul continuă în PNL la nivel înalt. Un senator PNL cere demisia de urgenţă unui preşedinte de consiliu judeţean... tot de la PNL. Solicitarea vine după câteva zile de jigniri şi atacuri prin intermediul presei.Senatorul PNL Alin Tişe(ex-PDL), fost preşedinte al CJ Cluj, îi cere demisia actualului preşedinte al CJ Cluj, Mihai Seplecan (provenit din vechiul PNL).

"Nerealizarea în ultimele două luni a depozitului temporar de gunoaie este responsabilitatea exclusivă a lui Seplecan. Clujul este într-un blocaj al gunoaielor de nepermis, întrucât interesul public a fost înlăturat în favoarea interesului privat al unei firme. În câteva luni nici o primărie de comună sau oraş nu va mai avea unde să depoziteze gunoaiele. Responsabilitatea îi aparține lui Seplecan care trebuie să demisioneze,, spune Alin Tuşe, citat de Ziar de Cluj.

,,RAADPP putea realiza în ultimele două luni depozitul temporar, dar obținerea avizului de mediu a fost blocată la nivelul Agenției de Mediu/Minister de către cei care aveau interes să favorizeze o firma privată.Este un fapt de o gravitate fără precedent: un județ blocat în criza gunoaielor de o persoană care nu apară interesul public,, adaugă Tişe.

,,În urmă cu două luni au existat mai multe întâlniri între primăria Cluj-Napoca, primăria Feleacu, RAADPP şi Seplecan pentru ca RAADPP să realizeze pe un teren proprietate de stat depozitul temporar de deșeuri.Aflăm din presă că de două luni, fără mandat de la Consiliul Judeţean Cluj, Seplecan negocia în secret cu o firmă privată pentru a prelua ea, fără o procedură transparentă, toate deșeurile Clujului. Aflăm că firma respectivă a cumpărat teren în secret, utilaje în secret, în baza negocierilor cu Seplecan", mai spune senatorul Tişe.

Mai multe articole despre:
null