MENIU

RAPORTUL MEDICAL al preşedintelui Traian Băsescu, FĂCUT PUBLIC - VEZI DOCUMENT

RAPORTUL MEDICAL al lui Traian Băsescu, FĂCUT PUBLIC. Rezultatele testării medicale anuale a preşedintelui Traian Băsescu au fost publicate pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

Testarea medicală a fost efectuată pe 10 iulie 2014, la Spitalul Militar din Bucureşti. Comisia medicală multidisciplinară a concluzionat că Traian Băsescu esze apt să îşi îndeplinească funcţia. Raportul arată că Traian Băsescu nu are probleme deosebite de sănătate.

Conform raportului medical, ”în urma examenelor clinic-paraclinice s-a stabilit următorul diagnostic de etapă: emfizem pulmonar bulos; ateromatoză sistemică, tromboză parietală veche aortă abdominală şi iliacă comună stângă cu dezvoltarea de circulaţie colaterală compensatorie; hipotiroidism iatrogen în tratament de substituţie; litiază prostatică asimtomatică, chist parapielic renal stâng; discartroză lombară minimă L3-L4 şi L5-L1 fără tulburări funcţionale; hipertrofia glandelor suprarenale-aspect adenomatos”, scrie Mediafax

Echipa medicală a făcut şi o serie de recomandări. 

 ”Pentru un examen exhaustiv, având în vedere solicitările din cadrul consulturilor, se recomandă a fi efectuate următoarele: monitorizare ambulatorie 24 h a tensiunii arteriale şi EKG; efectuarea de investigaţii endoscopice-endoscopie digestivă superioară, colonoscopie; Ct coronarian/ angiografie selectivă”, recomandau medicii.

Aceştia indicau şi regim alimentar hiposodat, fără grăsimi animale în exces, bogat în fibre vegetale.

”Va continua menţinerea recuperării fizice pentru boala artrozică - gimnastică medicală, înot, masaj de tonifiere subacvatic”, mai recomandau medicii.

Tratamentul medicamentos prescris preşedintelui a fost: Evthyrox cp 100 ug - 1 capsulă pe zi, înainte de masă; Rosuvastatină 0 (crestor) 10 mg - 1 capsulă seara; Clopidogrel (Plavix) 75 mg - 1 capsulă la prânz; fotoprotecţie cu Photoderm AR 50+ o aplicaţie cu 10 minute înainte de expunerea la soare, la fiecare 3 ore.

”Comisia medicală multidisciplinară concluzionează că domnul Preşedinte Traian Băsescu  este apt din punct de vedere medical pentru îndeplinirea atribuţiilor funcţiei”, se arată în finalul raportului medical. Această concluzie a fost făcută publică şi la momentul efectuării testării medicale de către şeful statului.

VEZI AICI DOCUMENTUL INTEGRAL

Președintele Traian Băsescu a ținut să  transmită un răspuns RTV după ce ieri televiziunea a prezentat un material în care se preciza că președintele a avut două atacuri cerebrale și suferă de Parkinson. Șeful statului a declarat că informațiile sunt false și a mai spus că are o singură boală: ”boala pe hoți și asta nu se tratează”.

Înainte de a pleca la summit-ul NATO de la Milano, Traian Băsescu a ținut să dezmintă informațiile prezentate de către RTV, cu privire la starea sa de sănătate. Acesta a negat că ar fi suferit vreun atac cerebral sau că ar fi fost internat la Viena sau la Spitatul Militar:

”Aș face o precizare pentru că am vazut ca un post de televiziune a coborât atât de jos propaganda de denigrare încât  am aflat de atacuri celebrale, de internări la Spitalul Militar, la Fundeni, la Viena. Nu a avut loc niciun fel de astfel de incident în cei 10 ani de mandat. Le spun ca autorizez cei 10 medici care au făcut parte din comisia care mi-a evaluat starea de sănătate sa dea relații oricărui ziarist care este interesat de starea de sanatate a președintelui. Vă spun că am o singura boala, boala pe hoti și asta nu se tratează”, a spus Băsescu.