MENIU

Ministrul Muncii, în vizită inopinată la Casa Judeţeană de Pensii Bihor! A vorbit cu pensionarii prezenţi

Ministrul Muncii, în vizită inopinată la Casa Judeţeană de Pensii Bihor! A vorbit cu pensionarii prezenţi

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a efectuat vineri o vizită inopinată la Casa Judeţeană de Pensii Bihor, pentru a vedea cum sunt aplicate prevederile din noua lege a sistemului public de pensii, informează ministerul de resort într-o postare pe Facebook.

Şefa de Muncă a vorbit cu pensionarii prezenţi, oferindu-le explicaţii detaliate cu privire la noua lege a pensiilor şi la procesul de recalculare a acestora. De asemenea, le-a solicitat angajaţilor CJP Bihor informaţii despre situaţiile pe care le au pensionarii din Bihor, despre condiţiile de lucru din instituţie şi despre cum sunt aplicate prevederile din noua lege a sistemului public de pensii.

Simona Bucura-Oprescu a explicat că este cea mai mai amplă reformă din istoria sistemului public de pensii care are ca principal scop recalcularea pe contributivitate, predictibilitate pentru stagii complete de cotizare şi creşterea sustenabilă a pensiilor. Ea le-a cerut funcţionarilor care răspund pensionarilor să rămână în continuare "dedicaţi, atenţi şi implicaţi", astfel încât demersul legislativ să fie întregit de o aplicare corectă şi coerentă a legii în folosul pensionarilor.

"Legea privind sistemul public de pensii aduce echitate pentru pensionari, astfel încât la muncă şi contribuţii egale să avem pensii egale, indiferent de momentul ieşirii la pensie. Este vital să continuăm să fim la dispoziţia pensionarilor, astfel încât fiecare să simtă că suntem aici pentru ei! Vă mulţumesc pentru munca şi mobilizarea dvs şi vă asigur de tot sprijinul meu", le-a transmis ministrul Muncii angajaţilor Casei Judeţene de Pensii.

Potrivit datelor publicate de Ministerul Muncii, în judeţul Bihor sunt 133.432 pensionari, numărul de dosare cu creşteri în urma recalculării fiind de 99.188, iar pensia medie de 2.620 de lei.

Mai multe articole despre:
ministrul muncii vizita bihor