MENIU

Peste 200 de instanțe și parchete cer desființarea Secției de anchetare a magistraților

Apelul magistraților

Magistrații din țară cer aproape la unison desființarea Secției de investigare a magistraților, solicitare venită și din partea Comisiei Europene/Comisiade la Veneția.

Peste 200 de instanțe și parchete din țară în care în ultimele trei zile s-au întrunit Adunările generale ale magistraților s-au pronunțat pentru desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

Pentru menținerea acestei structuri de parchet au votat doar trei instanțe din țară, potrivit Hotnews.

La solicitarea ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, conducerile instanțelor s-au întrunit pentru a decide asupra altor trei teme - schimbarea ciclului de școlarizare la Institutul Național al Magistraturii, renunțarea la pensionarea anticipată și trecerea la completurile de 3 judecători în apel.

Începând de miercuri, la instanțele și parchetele din țară au loc adunări generale în care se votează asupra acestor patru teme. Până vineri după-amiază au votat judecători și procurori din peste 200 de instanțe și parchete din țară. Pentru menținerea Secției speciale au votat în adunările generale doar trei instanțe - Curtea Militară de Apel, Curtea de Apel Oradea și Judecătoria Hunedoara. Restul s-au exprimat, în unanimitate sau în majoritate, pentru desființarea acestei structuri de parchet.

Mai multe articole despre:
secția investigare a magistraților siij