MENIU

Elevi morți sub zidurile prăbușite la Odorheiu Secuiesc, niciun vinovat. Ce măsuri au luat autoritățile după tragedia de la internatul școlar

Ancheta în cazul tragediei bate pasul pe loc

A trecut aproape un an de la tragedia din Odorheiu Secuiesc când doi adolescenți au murit sub zidul prăbușit peste ei, dar autoritățile nu au găsit niciun vinovat. Procurorii au pus sub acuzare trei persoane, însă n-au finalizat încă investigaţiile, potrivit Realitatea Plus. 

După audierea masivă a martorilor și după ce mai multe probe au fost ridicate de anchetatori, cazul a fost preluat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureș. Administratorul societății, care făcea lucrări lângă clădirea internatului, a fost pus atunci sub acuzare pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și executarea de modificări fără respectarea reglementărilor tehnice. Deși au trecut nouă luni de la moartea a doi adolescenți și rănirea gravă a altor doi tineri, autoritățile nu au luat nicio măsură și nimeni nu a fost găsit vinovat.

Anchetatorii au stabilit că inculpatul a săpat un șanț adânc de 2,3 metri chiar lângă zidul clădirii internatului, lucrare care era neautorizată.

Vinovații scapă cu AMENZI, după tragedia de la Odorheiu Secuiesc. Doi elevi au murit striviți sub pereții internatului

În dosar, pe parcursul acestui an, alte două persoane au fost puse sub acuzare de procurori, dar „urmărirea penală nu a fost finalizată, întrucât comisia de experţi nu a întocmit raportul de expertiză tehnică în construcţii”, precizează Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureș.