MENIU

Vladimir Putin, primul mesaj după ce și-a etalat arsenalul nuclear - Pericolul nuclear și un al treilea război mondial

Vladimir Putin Foto: Profi Media

Vladimir Putin acuză occidentul de escaladarea războiului și avertizează că țările vestice fac un joc periculos. Liderul de la Kremlin a făcut primele declarații după ce a simulat un atac nuclear. În plus, un expert militar rus a explicat că exercițiile de antrenament au avut de fapt ca scop simularea scufundării Marii Britanii în Atlantic cu o lovitură nucleară. 

"Occidentul a făcut câțiva pași către escaladare și încearcă mereu să escaladeze. Nu e nimic nou acolo. Ei alimentează războiul din Ucraina, organizează politicieni în jurul Taiwanului, destabilizand piețele mondiale de alimente și energie”, au fost cuvintele liderului de la Kremlin rostite în primul discurs după ce și-a prezentat armele nucleare.

Un expert militar rus a spus că de fapt Putin „a simulat scufundarea Marii Britanii și SUA cu o lovitură nucleară”.

Potrivit acestuia, testele cu rachete ar distruge total Marea Britanie și SUA, în cazul în care Rusia ar fi împinsă să contraatace. Totuși Vladimir Putin vorbește despre un dialog și un viitor comun între Rusia și occident, în cel mai recent discurs al său.

„Rusia nu caută hegemonie, nu provoacă Occidentul, ea caută dreptul de a se dezvolta. Noua ordine mondială ar trebui să se bazeze pe lege și ordine” a mai spus liderul de la Kremlin, joi seară,  la Moscova, la Forumul de discuţii Valdai.

„Întotdeauna am crezut, și acum cred, în puterea bunului simț, deoarece sunt convins că mai devreme sau mai târziu, atât noua ordine mondială, cât și occidentul vor trebui să înceapă un dialog cu privire la viitorul nostru comun. Și ar fi bine să fie mai devreme decât mai târziu”, a declarat Vladimir Putin.

La exercițiile cu arme nucleare au participat inclusiv bombardiere strategice, submarine și instalații mobile care lansează rachete nucleare intercontinentale. Între timp, Statele Unite ale Americii au cerut Rusiei pe canale private să pună capăt amenințărilor nucleare din Ucraina, o armă a cărei utilizare ar avea, avertizează Washingtonul, consecinţe "catastrofale".