MENIU

SPP se pregăteşte pentru summitul NATO

A început numărătoarea inversă pentru cel mai mare eveniment care a avut loc vreodată în ţara noastră: summitul NATO, organizat la Bucureşti între 2 şi 4 aprilie. Primii delegaţi din 13 state membre ale Organizaţiei Nord-Atlantice au venit deja în România, ca să viziteze locaţiile destinate evenimentului şi să pregătească măsurile de securitate. Lunetiştii Serviciului de Protecţie şi Pază "au ochit" deja principalele locuri de unde vor veghea orice mişcare.

SPP-iştii au controlat până acum fiecare cotlon din Capitală, în special în zonele prin care vor trece delegaţiile oficiale. Nu glumeşti când pe lista participanţilor figurează nume precum George W. Bush, Nicholas Sarkozy sau Gordon Brown.

Bucureştiul va fi păzit şi de peste 10.000 de lucrători ai Ministerului de Interne. Conducerea Comandamentului Naţional de Securitate promite însă că nu va transforma capitala într-o fortăreaţă.

"S-a avut în vedere impunerea a cât mai puţine restricţii privind drepturile şi libertăţile persoanei", a declarat purtătorul de cuvânt al SPP.

Bucureştiul este a treia capitală a unui stat din fostul bloc comunist care găzduieşte o reuniune la nivel înalt. În perioada summitului sunt aşteptaţi peste 6.500 de invitati şi 3.500 de jurnalişti.
Mai multe articole despre:
pregătiri Summit NATO SPP