MENIU

Șapte luptători Hamas uciși de raiduri aeriene israeliene

<p>Șapte luptători Hamas uciși de raiduri aeriene israeliene</p>

Israelul a lansat o serie de raiduri aeriene asupra Fâșiei Gaza luni dimineață pentru a pune capăt tirurilor de rachete ale militanților Hamas, iar ramura armată a mișcării islamiste a anunțat că șapte dintre membrii săi au fost uciși, cele mai multe victime înregistrate într-o singură zi de Hamas de la războiul transfrontalier din 2012 cu statul evreu, transmite agenția Reuters.

Autoritățile militare israeliene au confirmat raidurile, afirmând că au 'răspuns astfel unor atacuri cu rachete împotriva sudului Israelului', vizând nouă puncte de 'teroare' și lansatori de rachete disimulați. Ele au precizat că raidurile au fost 'lovituri directe'.

Hamas a afirmat că majoritatea atacurilor au fost lansate asupra unui punct de întâlnire al membrilor săi din orașul sudic Rafah, situat la granița cu Egiptul. Un alt raid a fost lansat în nordul Fâșiei Gaza, conform aceleiași surse. Șapte luptători Hamas au fost omorâți, iar patru persoane au fost rănite în atacuri, a precizat ramura armată a grupării într-un comunicat.

Atacurile au venit ca urmare a unei creșteri a numărului de lansări de rachete spre Israel dinspre Gaza, unde Hamas este forța dominată. Armata israeliană a declarat că acestea au depășit pragul de 150 de la jumătatea lui iunie, inclusiv 25 de rachete care au lovit Israelul duminică.

Mai multe articole despre:
Israel Fâşia Gaza Hamas raiduri