MENIU

Adio, Cartierul Roșu din Amsterdam! Primarul orașului vrea să renunțe celebrele vitrine

Celebrele case de toleranță din centrul Amsterdamului ar putea fi mutate, sau prostituatele nu vor mai avea voie să stea în vitrine. Și asta nu pentru că administrația orașului ar fi împotriva acestor locuri, ci pentru că primărița consideră că demnitatea lucrătoarelor nu este respectată, potrivit stiri.tvr.ro.

În Cartierul Roşu, din Amsterdam, nu e linişte niciodată. Mii de turiști vin săptămânal să vadă vitrinele în care lucrătoarele sexuale încearcă să-și atragă clienții.

Turiștii le fotografiază, sau le batjocoresc. Pentru primărița orașului olandez aceasta este o situație inacceptabilă, așa că ia în calcul mai multe posibilități.

„Nu suntem multumiţi de turiştii care vin aici să se drogheze, să se uite la lucrătoarele sexuale, sau să se îmbete ca apoi să vomite noaptea pe străzi şi prin urmare vom face ceva”, spune primarul Amsterdamului, Femke Halsema.

O variantă ar fi mutarea prostituatelor din centrul orașului, o soluție care nu este pe placul acestora. De altfel, cei care locuiesc în zonă spun că nu fetele sunt problema, ci vizitatorii necivilizaţi.

Totuși, primariţei nu i se pare normal ca turiștii să viziteze Cartierul Roșu ca pe o grădina zoologică. Nu vrea să interzică practicarea celei mai vechi meserii, dar se gândește serios fie să le ceară caselor de toleranță să-și atragă altfel clienții, fie să micșoreze numărul prostituatelor care lucrează în centru, oferindu-le un spațiu de lucru într-un alt cartier din Amsterdam.

Mai multe articole despre:
Amsterdam cartier roșu