MENIU

Un nou BILANȚ îngrozitor al incendiului din Londra

Incendiu Londra - 58 de victime
Victime Londra

Ultima tragedie care a lovit Marea Britanie, incendiul îngrozitor din Londra, s-ar fi soldat cu cel puțin 70 de morți, informează BBC News. Cel mai recent bilanț al poliției londoneze vorbește de 58 de morți sau dispăruți care sunt presupuși că au murit.

58 de morţi. Acesta este deocamdată bilanţul incendiului izbucnit miercuri noaptea într-un bloc de locuinţe din vestul Londrei. Un şef din Poliţia londoneză a declarat, anterior, că este posibil ca multe dintre victime să nu fie identificate niciodată.

Întrebat dacă numărul final al morţilor va avea două sau trei cifre, acesta a răspuns: "Mi-ar plăcea să sper că nu va fi cu trei cifre".

Incendiul de la Grenfell Tower, care s-a propagat din cauza izolării exterioare a clădirii cu materiale ușor inflamabile, a declanșat ample proteste în Londra în ultimele zile împotriva premierului Theresa May.

Pompierii au stins cu greu ultimele focare în imobilul cu 24 de etaje şi acţionează acum în vederea asigurării clădirii pentru a putea continua căutarea victimelor. Din păcate, familii întregi sunt în continuare date dispărute.

Publicația The Sun a publicat în ediţia de vineri o listă de 65 de persoane despre care afirmă că au murit sau au fost date dispărute în incendiul din blocul turn de locuinţe sociale, despre care poliţia afirmă că s-a soldat cu 17 morţi şi al cărui bilanţ avertizează că va creşte.

Mai multe articole despre:
incendiu londra