MENIU

România, sub COD PORTOCALIU. Cum se circulă pe drumurile din ţară

Cum se circulă pe drumurile din ţară

Se circulă cu dificultate pe şoselele din ţară, iar mai multe drumuri naţionale şi judeţene sunt închise. Deşi prefecţii spun că acţionează toate utilajele de deszăpezire, viscolul le dă mari bătăi de cap drumarilor. În Dâmboviţa, autospeciale ale Serviciului de Ambulanţă, dar şi mai multe maşini au rămas blocate în nămeţi. La Galaţi, Drumul Naţional 24 D e blocat, iar zăpada de pe carosabil depăşeşte jumătate de metru.

Circulaţie de coşmar pe drumurile din Dâmboviţa. Salvarea cu şase victime din carambolul de pe A 1 a ajuns după şase ore la Spitalul Orăşanesc din Găeşti, timp în care a stat blocată între nămeţi.

Şi alte cinci ambulanţe au stat în troiene ore întregi. Într-una din ele, se aflau cinci persoane, între care şi patru copii. Şi pe Drumul Naţional 61, au fost probleme, la ieşirea din Găeşti. Mai mulţi şoferi şi-au abandonat autoturismele.

În Olt, mai multe maşini au rămas blocate în nămeţii, care în unele locuri depăşesc şi o jumătate de metru.
Un echipaj de prim ajutor de la ISU Olt a intervenit în comuna Coteana, pentru a transporta la spital un copil de opt luni, cu probleme pulmonare.

La Galaţi, drumul naţional 24 D e blocat.

Ninsoare a făcut probleme şi în Vâlcea. Drumul Naţional 7 Piteşti - Râmnicu Vâlcea a fost complet blocat, după ce un TIR a derapat şi a rămas pe una dintre benzi.