MENIU

Percheziții la sediul Ministerului de Justiție din Franța - Acuzații grave împotriva șefului instituției

Ministrul Justiției din Franța, acuzat de conflict de interese

Autorităţile au făcut joi percheziții la Ministerul Justiţiei de la Paris, în cadrul unei anchete care îl vizează pe ministrul Eric Dupond-Moretti. Mai multe sindicate ale magistraților îl acuză de conflict de interese.

Potrivit unor surse, perchezițiile au fost făcute în urma plângerilor depuse de trei sindicate ale magistraţilor şi de asociaţia Anticor, care îl acuză pe Dupond-Moretti de conflict de interese. Acuzațiile vizează perioada în care acesta a fost avocat, înainte de a fi numit ministru. 

Președintele Emmanuel Macron în funcția de ministru al Justiției în iulie anul trecut, misiunea sa fiind de a reforma sistemul de justiţie.

Cu puţin timp înainte de a-şi începe mandatul, Dupond-Moretti a susţinut că procurorii ce anchetează infracţiuni financiare au făcut abuz de putere când au accesat înregistrările convorbirilor lui telefonice şi pe ale altor avocaţi, în cadrul unei anchete de corupţie care l-a vizat pe fostul preşedinte Nicolas Sarkozy. S-a adresat inițial instanţei, dar şi-a retras plângerea după câteva săptămâni, când a fost numit la conducerea ministerului.

Premierul Jean Castex a fost audiat în acest dosar pe 7 iunie în acest dosar, în calitate de martor, potrivit Agerpres.