MENIU

Statul paralel format la conducerea APIA, detalii în exclusivitate. Cum au ajuns oamenii serviciilor să dirijeze banii pentru agricultură

Majoritatea celor aflați în funcții cheie au legături cu serviciile

Tot mai mulți oameni cu legături cu serviciile secrete au ajuns să conducă Agenția pentru Plăți și Intervenție în Agricultură sub mandatul lui Adrian Pintea. Instituția care ar trebui să ajute fermierii români să își dezvolte afacerile pare să aibă infiltrați pe posturile cheie numai ofițeri acoperiți, arată documentele publice ale angajaților de la APIA.

Actualul secretar de stat din Ministerul Agriculturii, Adrian Pintea, a promovat în aceste poziții numai persoane cu legături strânse cu serviciile secrete.

Direcția Antifrauda APIA Central este condusă din anul 2012 de către Viorel Tufeanu, pus în această funcție de către Daniel Constantin, după ce a avut sprijinul unui om din conducerea de la SRI Pitești. Tufeanu este detașat la Ministerul Mediului prin Garda de Mediu București.



Șef Serviciu în cadrul Direcției Antifraudă este Miruna Popa al cărui soț este tot un ofițer acoperit din structurile de forță. 



Direcția Audit din cadrul APIA Central este condusă de către Vica Hapău, soția generalului Marian Hapău, cel care a condus până nu demult Direcția de Informații Militare.


O altă soție a unui ofițer de informații este Raluca Daminescu, cea care conduce Direcția Metodologie din cadrul APIA Central. 



Pentru o perioadă de timp în funcția de Director General adjunct APIA s-a aflat domnul Dumitru Jeacă, fost ofițer SRI acum aflat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe postul de Secretar General Adjunct.

Dumitru Jeacă

Direcția de Achiziții și Patrimoniu din cadrul APIA Central este condusă de către Cristina Gavrila Avgherinos, fosta turnătoare a Securității Statului, declarată de CNSAS, pe vremea când lucra la fabrica de conserve din Sulina.




La Serviciul de Securitate Internă îl avem angajat pe Marinel Jajaie, fost șef al Jandarmeriei București, pensionat. El este soțul Luminiței JAJAIE, fosta șefă de personal din Ministerul Agriculturii, denunțătoarea ministrului Adrian Ionuț Chesnoiu.