MENIU

Patinoar transformat în spital suport COVID la Moscova, în contextul în care Rusia se apropie de borna de două milioane de infectări

Pationoar transformat în spital suport COVID la Moscova în contextul în care Rusia se apropie de borna de două milioane de infectări

Rusia a raportat luni un record de 22.778 de infectări cu noul coronavirus, în contextul în care autorităţile încearcă să reducă presiunea asupra sistemului medical, transformând chiar un patinoar din Moscova într-un spital temporar pentru bolnavii de COVID-19, informează Reuters.

Conform AGERPRES, la Moscova, Palatul de Gheaţă Krylatskoe, cunoscut pentru găzduirea unor competiţii internaţionale de patinaj viteză, a fost transformat într-un spital temporar pentru cei infectaţi cu noul coronavirus.

Cu 1.948.603 de infecţii de la începutul pandemiei, Rusia este în prezent pe locul al cincilea în clasamentul ţărilor cu cele mai multe contaminări, după Statele Unite, India, Brazilia şi Franţa. În acest interval, 33.489 de ruși au pierdut lupta cu SARS-COV-2, 303 numai în ultimele 24 de ore. Au fost efectuate aproape 70 de milioane de teste anti-coronavirus, conform datelor oficiale.

În pofida creşterii recente a numărului de infectări, autorităţile ruse au rezistat impunerii unui lockdown în întreaga ţară aşa cum au făcut-o la începutul acestui an, subliniind în schimb importanţa respectării igienei, distanţării sociale şi impunerii unor măsuri specifice în anumite regiuni.

Mai multe articole despre:
rusia rusia coronavirus