MENIU

Păţania unei pensionare din Iaşi care i-a trimis pachet nepotului din Anglia. Ce a ajuns la băiat

Plicul cu mărţişoare şi brăţări trimise de femeie în Anglia. La destinaţie a ajuns o felicitare a altei persoane

O femeie care a trimis în Anglia nepotului ei mai multe mărţisoare în data de 18 februarie susţine că nepotul a primit în schimb doar o felicitare, în formă de broscuţă mult după data de 1 martie. Femeia sugerează că pachetul a fost desfăcut, iar angajaţii au pus la repezeală alt produs, destinat altcuiva, scrie Ziarul de Iaşi.

Serviciile poştale ieşene au ajuns de tot râsul. O pensionară din Podu Roş, fostă profesoară, ìi acuză pe angajaţii Oficiului Judeţean de Poştă Iaşi de lipsă de profesionalism după ce plicul pe care l-a trimis în Anglia a fost desfăcut, iar mărţişoarele din interior au fost înlocuite cu o felicitare în formă de broscuţă. „În luna februarie, nepotul meu, care este student la medicină în Manchester, m-a rugat să ìi trimit nişte mărţişoare, deoarece voia să le dăruiască prietenilor de acolo şi să le povestească despre tradiţiile din România. Am cumpărat nouă mărţişoare şi şase brăţări alb cu roşu şi m-am prezentat la oficiul poştal din Podu Roş. Mi s-a dat un plic, am adăugat mărţişoarele şi am solicitat să fie trimise cu Priori Post. Pentru că nu mai aveau abţibilduri pentru acest tip de serviciu, doamna de acolo a scris cu pixul «PRIORITAR», iar în partea din dreapta jos a scris «MĂRŢIŞOARE», motivându-mi că trebuie identificate produsele”, şi-a început povestea C.B.

Plicul a fost depus în cutia poştală din apropierea oficiului din Podu Roş pe data de 18 februarie, iar din acel moment fosta profesoară a comunicat permanent cu nepotul ei, acesta spunându-i că încă nu au sosit nici măcar până în ziua de 1 martie. „Am fost la Poştă să întreb, mi-au spus să ì transmit nepotului să verifice el la poştă. Pe 2 martie, nepotul m-a sunat şi mi-a spus că a primit plicul, că îmi recunoaşte scrisul, dar că în plic nu există niciun mărţişor. Acum am primit plicul de la nepot, am fost şi la Oficiu să întreb şi apoi am venit la dvs. În plic a găsit doar această felicitare în formă de broască, trimisă de către o familie din Tătăraşi din câte înţeleg eu. Deci s-a umblat în două plicuri, cum este posibil aşa ceva?”, a continuat povestirea C.B.

Din spusele fostei profesoare, diriginta de la Oficiul Poştal Podu Roş a promis că se va interesa de parcursul plicului, însă poziţia oficială a fost că nu în România a fost desfăcut plicul, ci în Anglia. „Când i-am dus dovada, diriginta a avut o atitudine ciudată, eu nu cred că în Anglia s-a deschis plicul, englezii nici nu ştiu ce sunt alea mărţişoare. Aştept în continuare o explicaţie. Nu e vorba de foarte mulţi bani, dar au stricat o surpriză frumoasă. Şi au stricat şi surpriza familiei din Tătăraşi care au trimis o felicitare unei fetei”, a mai precizat C.B. Reprezentanţii OJP Iaşi ne-au transmis că trimiterile în alte ţări se află în coordonarea Centrului de Tranzit Iaşi, care nu se află în subordinea oficiului, însă se lucrează la rezolvarea cazului. „Ştiu despre acest caz, a fost depusă o reclamaţie la noi care acum se află în lucru. Încercăm să găsim o rezolvare pentru incidentul neplăcut, dar trebuie să menţionez că dacă plicul a fost trimis în altă ţară, e mai mult atribuţia Centrului de Tranzit, care nu este în subordinea noastră, ci a Companiei Naţionale”, a declarat Dragoş Serseniuc, directorul OJP Iaşi.