MENIU

Obișnuința multor copii poate duce la diverse boli. Uite ce spun specialiștii

Obișnuința multor copii poate duce la diverse boli. Uite ce spun specialiștii

Deşi, aparent, rosul unghiilor este un gest inofensiv, medicii psihologi avertizează că acest lucru ascunde în spate afecţiuni mentale periculoase. Mai mult decât atât, persoanele adulte sau copiii sunt expuse la o serie de boli.

În lume, sunt o mulțime de persoane adulte sau copii care-și rod unghiile. Specialiștii avertizează că acest gest automutilant are la bază o afecţiune mentală destul de serioasă. Cadrele medicale au desfăşurat o serie de studii cu privire la acest obicei şi se gândesc serios să schimbe încadrarea acestuia, de la un gest inofensiv la tulburare obsesiv-compulsivă.

Mai mult de atât, această obișnuință s-ar putea asemăna cu comportamentul caracteristic sindromului ADHD. De asemenea, persoanele care își rod unghiile sunt expuse la o serie de boli, deoarece microbii pot fi astfel răspândiți din unghii pe buze sau direct în cavitatea bucală.

Potrivit doctorulzilei.ro, pentru a scăpa de acest obicei, trebuie rezolvată cauza stresului care provoacă acest lucru și totodată să aplice ungerea unghiilor cu lămâie, ardei iute sau pelin.

Mai multe articole despre:
stres ADHD rosul unghiilor obisnuinta diverse boli