MENIU

Crin Antonescu, scenariu-bombă privind candidatura lui Iohannis la Senat. Ce ar urmări, de fapt, șeful statului?

Crin Antonescu lansează un scenariu exploziv în scandalul momentului. Fostul lider al Partidului Național Liberal a spus că planul lui Klaus Iohannis este să redevină președintele PNL. Acesta a precizat că pentru o astfel de funcție nu este nevoie să ai calitatea de senator. Declarațiile vin într-un moment-cheie, în care social democrații deci dacă votează sau nu inițiativa legislativă care i-ar permite președintelui să ajungă la șefia Senatului. 

Într-o intervenție la un post TV, Crin Antonescu a prezentat prorpiul scenariu privind decizia actualului șef al statului de a viza un post de senator. 

"Toată discuţia din ultima săptămână cred că porneşte de la o dorinţă a domniei sale. Nu ştiu exact, nu s-a exprimat public, dar cred că n-ar fi avut loc toată discuţia asta dacă nu ar fi fost un semn, chiar dacă nu public, de la domnia sa. (...) De ce doreşte domnia sa să fie senator, asta nu mai pot să ştiu eu?! Toate ipotezele internaţionale, cum ştiţi, care mai de care mai spectaculoasă, au căzut rând pe rând şi probabil că atâta a rămas ca să spun aşa", a afirmat Crin Antonescu. 

Afirmațiile fostului lider PNL vin n contextul în care, cu mai bine de o lună în urmă, s-a vehiculat și scenariul că Antonescu încearcă să îl răstoarne pe Nicolae Ciucă din fruntea partidului și să-l scoată din cursa pentru prezidențiale, vehiculându-se chiar numele fostului șef SRI, Eduard Hellvig, ca potențial înlocuitor.

Jocul lui Crin Antonescu. Complotul propus pentru alegerile prezidențiale