MENIU

Elena Lasconi s-a înconjurat de oameni cu probleme penale pentru a câștiga alegerile prezidențiale. Cine sunt strategii blondei lui Băsescu?

Lasconi a făcut o vizită la Ambasada Franței, însoțită de Iulian Bulai

Elena Lasconi s-a înconjurat de oameni cu probleme penale pentru a câștiga alegerile prezidențiale. Șefa Reziștilor face echipă la conducerea partidului cu Lucian Viziteu, primarul din Bacău, cercetat în mai multe dosare penale.

Viziteu a ajuns la conducerea primăriei Bacău după ce a fost ales primar în 2020. Edilul a fost parlamentar între 2016 și 2020, unde a făcut parte din comisii cheie privind apărarea statului Român. Viziteu a făcut parte din comisia de control a serviciilor unde trebuia să verifice activitatea generalilor Florian Coldea și Dumitru Dumbravă.



Viziteu este cel care a cerut mâncare și cafea pentru Coldea și Dumbravă în momentul în care au fost audiați în comisia din Parlament.

Mandatul lui Viziteu la Bacău a fost zguduit de mai multe scandaluri penale: angajări fictive, apartament pus la dispoziția secretarei, despre care presa locală spune că ar fi amanta sa, dar și acuzații de deturnare de fonduri europene.

Anchetatorii au demonstrat că la cabinetul lui Viziteu s-au făcut angajări neconforme, pe baza unor diplome de studii falsificate. Patru oameni au încasat salarii bănoase, după ce Viziteu a semnat, ca primar, angajarea lor. 

Printre ei, Andreea Cochior, secretara edilului. Ea a și recunoscut faptele și a fost condamnată la o pedeapsă cu suspendare. Primarul Viziteu, în schimb, a scăpat de răspunderea penală, deoarece ar fi acționat „fără vinovăție”.

Andreea Cochior este cea care i-a mai adus edilului un dosar penal. Lucian Viziteu are calitatea de suspect pentru că i-a permis acesteia să locuiască într-un apartament al Primăriei, de peste 100 de metri pătrați, situat chiar în centrul orașului. Asta deși ea are domiciliul în Bacău.


Un alt personaj controversat din preajma Elenei Lasconi este Iulian Bulai. Deputatul din județul Neamț este cel care a însoțit-o pe șefa reziștilor la vizitele de la ambasade.

Elena Lasconi, vizită secretă la Ambasada Franței! Candidata USR, însoțită de un singur nume de încredere - FOTO/VIDEO

Înalta Curte a decis că deputatul USR trebuie să plătească o amendă de 3.000 de lei după ce Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării l-a amendat pentru că a scris pe o rețea socială că Fecioara Maria a fost o ”mamă surogat”.

"Un copil. Sărac și provenit dintr-o familie foarte ciudată. Un tată trecut de prima tinerețe și o mamă adolescentă. Apărut în lume fără ca părinții lui să fi făcut dragoste. Cu o mamă surogat și un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea. Refuzat de comunitate. Născut fără ca părinții să fi fost căsătoriți, doar logodiți. Nașterea lui arată extraordinarul dar și limitele societății în care a apărut. Acum 2.000 de ani s-au întâmplat cele scrise mai sus", a scris Bulai pe Facebook.

Iulian Bulai a mărturisit că în perioada adolescenței făcea bani „împletind baloane”, iar cu sumele câștigate cumpăra cărți, călătorea și își ajuta mama.



Strategul Elenei Lasconi a câștigat bani și în Norvegia în urmă cu mai mulți ani, după ce a fost statuie stradală.

Iulian Bulai are studii universitare în arte vizuale la Academia Națională de Arte din Oslo, Norvegia, și un masterat în relații internaționale, la Universitatea din Siena. 

Clotilde Armand ar fi ieșit la cerșit semnături pentru candidatura Elenei Lasconi. Cum s-a afișat primărița în Gara de Nord - FOTO

Într-o reacție oferită echipei emisiunii Culisele Statului Paralel, deputatul USR a precizat că vizita la ambasada Franței a fost una "de curtoazie".

 

Lasconi face încercări disperate să-și spele imaginea, după ce a jignit diaspora. O fostă colegă o face praf pe șefa reziștilor