MENIU

Cum îngrijești Dracena. Locul din casă care o va ajuta să crească armonios

Cum îngrijești Dracena. Locul din casă care o va ajuta să crească armonios

Te întrebi cum anume îngrijești o Dracena? Dacă ai în casă această plantă, atunci trebuie să citești acest articol. Specialiștii îți vin în ajutor și te învață unde anume trebuie să o amplasezi pentru a crește armonios.

Atragătoare și ușor de cultiva, soiurile de Dracena reprezintă niște plante ideale pentru apartament. Dracena seamănă cu niște copaci tropicali veșnic verzi, cu frunze care atrag imediat atenția asupra lor.

Cum îngrijești Dracena

Există mai multe tipuri de plante Dracena din care să alegi. Cele mai multe dintre ele au frunze în formă de suliță sau iarbă și se extind de pe una sau mai multe tulpini principale, asemănătoare trestiei. Dracena este ușor de cultivat.

Cum să ai grijă corect de orhidee. De ce au nevoie de fapt aceste flori superbe

Deși prosperă la lumină puternică, indirectă, ea se clasifică drept plată de apartament cu lumină slabă. Dracena este cultivată în principal pentru frunzișul său atractiv, adesea variat.

Florile alb-gălbui apar foarte rar. În mediile lor tropicale native, unele plante Dracena cresc în înălțime mai mult decât cele de interior.

Durata de viață a acestei plante depinde de specie. Unele dintre ele rezistă câțiva ani, în timp ce altele trăiesc zeci de ani. Atunci când vrei să îngrijești o Dracena trebuie să iei în seamă câteva aspecte.

Plante despre care se spune că pot ameliora stresul și anxietatea. Mulți dintre noi le au deja în casă

 Pentru început trebuie să o amplasezi într-un loc cu lumină puternică, indirectă. Aceasta trebuie plantată într-un ghiveci cu un amestec bine drenat, ușor acid sau în pământ de grădină.

Plantele de Dracena trebuie udate în mod regulat primăvara și vara, iar cantiatatea de apă trebuie să se reducă în perioada sezonului rece.

Pentru a avea o plantă puternică este recomandat să o fertilizezi lunar cu un îngrășământ solubil în apă. Totodată, pentru a controla creșterea plantei este reocmandat să o tunzi primăvara sau vara.

Cum să-ți protejezi plantele de infestarea cu musculițe albe cu doar două ingrediente banale: orice gospodină le are în bucătărie

Mai multe articole despre:
dracena ingrijire