MENIU

Modul în care dormi îţi arată de ce boli vei suferi. Mare atenţie!

<p>Modul &icirc;n care dormi &icirc;ţi arată de ce boli bei suferi. Mare atenţie!</p>

Este interesant faptul că toată lumea are propriul „stil de dormit”, la care este greu să renunțe. De ce preferi să dormi pe de o parte, pe spate sau într-o îmbrățișare cu perna ta este o întrebare pentru analize profunde, dar este cunoscut faptul că fiecare poziție are laturile sale bune sau rele pentru sănătate. Iată ce spune despre tine propriul stil de dormit și cum te ajută asta la sănătate!

Dormit pe spate

Dacă dormi pe spate, trebuie să știi că această poziție este foarte bună pentru coloana vertebrală. Dacă ați luat în considerare faptul că dormi cel puțin 6 ore pe zi (care este ¼ din zi), este important ca poziția de somn să nu dăuneze sănătății în timpul acestor ore.

Dormit pe stomac

Acest lucru poate îmbunătăți digestia, dar este recomandat să dormiți așa dacă ați dezvoltat tehnica de respiratie prin nas. De fapt, dormind pe partea stângă sau dreaptă a feței, ridurile vor apărea mai repede pe partea care se sprijină în pernă, iar gâtul suferă o mare presiune în timpul nopții. De asemenea, această poziție a capului poate cauza dureri de spate, deoarece partea lombară a coloanei vertebrale nu are suport.

Poziţia fetusului

Această poziție este favorită pentru 60% din populatie, dar partea proastă a acestei poziții este faptul că poziția ghemuită, cu genunchii și bărbiala pipet, face multe lucruri dăunătoare coloanei vertebrale și gâtului. Cu toate acestea, se consideră că dormitul în poziție de fetus este bun pentru persoanele care au probleme cu sforăitul și femeile gravide. Unii psihologi spun ca persoanele care dorm în poziție de fetus sunt timide sau mai sensibile.

Dormit pe o parte, cu brațele pe corp

Această poziție a corpului în timpul somnului oferă cel mai bun suport pentru coloana vertebrală, ținând-o în poziția corectă și naturală. În acest fel, scade durerea de spate și scad șansele de apnee în somn (oprirea respirației în timp ce dormi).Partea proastă este că această postură contribuie la îmbătrânirea pielii.

Partea stângă sau dreaptă

Latura pe care dormi are o mare influență asupra organismului și a sănătății. Dacă dormi pe partea dreaptă, ai șanse mari de a experimenta arsuri la stomac, în timp ce dacă dormi pe partea stângă se pune presiune asupra ficatului, a plămânilor și a stomacului, dar vă scad șansele de a suferi de acid gastric . Cu toate acestea, dormitul pe partea stângă este recomandat femeilor gravide, deoarece această poziție încurajează circulația mai bună în ceea ce privește fătul.

Poziţia soldatului

Dormitul pe spate, cu brațele lângă corp, este considerată a fi cea mai bună poziție pentru coloana vertebrală și pentru gât, singura condiție fiind să nu aveți prea multe perne sub cap.