MENIU

Un milionar scapă nepedepsit după ce a încercat să-și înece soția într-un jacuzzi la Mamaia și a abuzat-o sexual

Un influent dezvoltator imobiliar din București a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru agresiuni asupra fostei sale soții. Cu toate acestea, executarea pedepsei a fost suspendată, iar omul de afaceri a făcut apel la sentință. 

Incidentul grav a avut loc în vara anului 2020, când milionarul a încercat să-și înece soția într-un jacuzzi din Mamaia și a continuat să o abuzeze fizic și sexual ore în șir într-o cameră de hotel.

Tentativă de omor și sechestrare într-un hotel din Mamaia

Omul de afaceri Mihai Bizu, orbit de gelozie, a atacat-o pe soția sa de atunci, o instructoare de yoga, în timp ce aceasta discuta cu un alt bărbat pe terasa unui prieten. Potrivit mărturiilor victimei, acesta ar fi apucat-o de păr și ar fi încercat să o înece în jacuzzi, spunând: „Te omor, ai vrut să te săruți cu ăla". Incidentul nu s-a oprit aici. Ulterior, femeia a fost sechestrată într-o cameră de hotel, unde a fost bătută și abuzată până dimineața. Victima a reușit să scape doar după ce atacatorul a adormit, iar rănile sale grave au fost documentate ulterior de medici când s-a prezentat la spital.

Convorbiri incriminatorii între victimă și agresor

Printre probele aduse în instanță s-au numărat și conversații dintre cei doi, în care femeia îl întreabă pe agresor cum a putut să o maltrateze atât de violent: „Cum ai putut să mă bați în halul ăsta? Puteai să mă omori... tu ești conștient de asta?" În ciuda gravității acuzațiilor, omul de afaceri a scăpat fără să petreacă nicio zi după gratii, deoarece și-a oferit colaborarea cu autoritățile în alt caz.

Acord cu DIICOT și pedeapsa redusă

În timpul procesului, Bizu a denunțat un traficant de droguri la DIICOT, ceea ce a dus la înjumătățirea limitei maxime a pedepsei. Astfel, deși inițial condamnat la trei ani de închisoare, executarea pedepsei a fost suspendată. Acuzația de viol a fost retrasă de fosta sa soție, după ce cei doi au ajuns la un acord financiar, în urma căruia aceasta a renunțat la pretențiile civile de 1,5 milioane de euro.

Deși Bizu a scăpat de închisoare, sentința impune ca acesta să nu se apropie de fosta soție la mai puțin de 200 de metri timp de patru ani și să efectueze 120 de zile de muncă în folosul comunității. Omul de afaceri, care între timp s-a recăsătorit, a contestat în continuare decizia tribunalului și a făcut apel, dorind o reducere și mai mare a pedepsei.