MENIU

De Ziua Mondială fără mașini, Parcul Tudor Arghezi a împlinit un an de la inaugurare

Parcul Tudor Arghezi a împlinit un an de la inaugurare. Foto/Primăria

Duminică 22 septembrie, în toată lumea s-a sărbătorit Ziua Mondială fără mașini. O zi în care din ce în ce mai mulți oameni din marile metropole aleg să nu mai folosească mașinile personale și să lase timp de măcar câteva ore, ca orașele să respire un aer mai curat.

Aleg astfel, în locul autoturismelor, mersul pe jos, bicicleta, metroul și tot ceea ce înseamnă mijloace de transport nepoluante.

”Susțin pe deplin astfel de inițiative, și nu doar astăzi, ci în fiecare zi, pe cât posibil.

Acesta este și motivul pentru care am prelungit Magistrala Corporatiștilor până la stația Tudor Arghezi, pe Șoseaua Berceni, și lucrăm să extindem Magistrala 4, de la Gara de Nord până la Gara Progresul”, a fost părerea exprimată de către primarul sectorului 4, Daniel Băluță, pe această temă.

”Și tot pentru a ține mașinile personale în afara orașului, am făcut și facem parcări Park&Ride la toate stațiile de metrou, de tipul celei de la stația Arghezi”, a mai spus acesta.

Ziua Mondială fără mașini a coincis cu Ziua Bucureștiului, care, la rândul ei coincide și cu ziua inaugurării, anului trecut, a Parcului Tudor Arghezi, parc administrat de către Totul Verde. O altă inițiativă ecologică și nepoluantă a Sectorului 4.

Mai multe articole despre:
parcul tudor arghezi primarie sector 4