MENIU

Misterul se adâncește în cazul dublei sinucideri din ziua de Crăciun

Chiar dacă în ultimele zile au apărut tot felul de speculații, nimeni nu știe cu exactitate, încă, ce s-a întâmplat în cazul dublei sinucideri din ziua de Crăciun care a îngrozit România. Nimeni nu poate spune ce i-a împins pe soții Maleon din Iași spre un asemenea gest sau dacă a existat un conflict care să conducă la acest deznodământ.

Profesorul Cristian Ploscaru, un apropiat al celor doi, a vorbit despre Bogdan Petru Maleon, care îi era prieten de foarte mulți ani. Acesta cunoaște neajunsurile din viață de familie a celor doi, dar și problemele cu care s-a confruntat fostul director al Bibliotecii Centrale de-a lungul anilor.

Pierderea părinților l-ar fi afectat foarte mult pe acesta, chiar dacă încerca să nu arate acest lucru. Cunoscut ca fiind un bărbat puternic și îndârjit, prietenii credeau că acesta a reușit să treacă peste acest moment trist din viața lui.

Se pare că pierderea părinților l-a făcut pe Bogdan Maleon să se refugieze în relația de dragoste pe care o avea cu Anda și să se închidă în față celor din jurul sau.

"Îl cunosc pe Bogdan din 1999 și m-a onorat ani la rând cu prietenia lui. Vreme de 15 ani am fost foarte apropiați și aș putea spune că l-am cunoscut bine. În ultimii trei ani, confruntați fiecare cu problemele inerente ale vieții, ne vedeam mai rar, dar aș spune că prietenia noastră rămăsese aceeași, bazată pe încredere și sinceritate. Bogdan era un intelectual autentic, un om cu principii solide și un ambițios. Coerentă și eficientă erau trăsăturile activităților sale, la Universitate sau în administrarea treburilor personale. În privința vieții de familie păstra discreția, chiar și față de cei apropiați. Și-a petrecut părinții pe ultimul dum în 2012 sau 2013, dacă nu mă înșel, cu multă demnitate, dar pierderea lor, oameni destul de în vârstă, l-a marcat mai mult decât a lăsat să se vadă. Totuși, nu era în niciun caz un depresiv sau un melancolic, ci, dimpotrivă, un îndârjit luptător. Un foarte bun strateg în descâlcirea complicatelor ițe ale vieții. De aceea, nu înțeleg sfârșitul lui tragic, incredibil, în care nu reușesc să deslușesc amprente ale personalității lui, așa cum o cunoșteam eu. Dumnezeu să îți hărăzească un loc cu multă lumina, prieten drag!", a povestit pentru bzi conf. univ. dr. Cristian Ploscaru, prieten cu Bogdan Petru Maleon.

Prima zi de Crăciun a lăsat un gust amar tuturor, când Bogdan și Anda Maleon au fost găsiți decedați în casă lor din Tătărâși, chiar de către profesorul Liviu Pilat, la care trebuiau să meargă în vizită în ziua respectivă. Acesta, îngrijorat de faptul că cei doi nu răspundeau la telefon, a mers la ei acasă pentru a vedea ce s-a întâmplat.

Inițial, atât anchetatorii, cât și colegii sau apropiații celor doi credeau că Bogdan Maleon și-a ucis soția, iar mai apoi s-a sinucis. Cercetările efectuate la față locului au scos la iveală faptul că lucrurile nu au fost așa cum păreau la o prima vedere, fiind vorba despre o dublă sinucidere.

Mai multe articole despre:
sinucidere dublă sinucidere